Autor |
Mesaj |
|
Postati aici intrebari legate de problemele din aceasta varianta.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
buna seara ma ajutati va rog la 1c. la exercitiul 2 se foloseste binomul lui newton ?
|
|
[Citat] buna seara ma ajutati va rog la 1c. la exercitiul 2 se foloseste binomul lui newton ? |
Nu inteleg la ce problema va referiti 1 sau 2. La niciuna nu vad legatura cu binomul lui Newton.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
[Citat] [Citat] buna seara ma ajutati va rog la 1c. la exercitiul 2 se foloseste binomul lui newton ? |
Nu inteleg la ce problema va referiti 1 sau 2. La niciuna nu vad legatura cu binomul lui Newton. |
. ma refeream la problema 2 pentru ca nu inteleg cum se face . ma gandeam ca poate se face cu forma trigonometrica . daca stiti cum se face va rog sa imi explicati . va multumim .
|
|
[Citat] [Citat] [Citat] buna seara ma ajutati va rog la 1c. la exercitiul 2 se foloseste binomul lui newton ? |
Nu inteleg la ce problema va referiti 1 sau 2. La niciuna nu vad legatura cu binomul lui Newton. | . ma refeream la problema 2 pentru ca nu inteleg cum se face . ma gandeam ca poate se face cu forma trigonometrica . daca stiti cum se face va rog sa imi explicati . va multumim . |
Ecuatia se scrie
si intr-adevar se foloseste forma trigonometrica a lui -1, urmata de folosirea radacinilor de ordinul 2008 ale lui -1. Se afla forma lui x si apoi mai trebuie facute cateva simplificari ca sa se vada ca ramane un numar real.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
1, c) va rog. De ce nu exista nici o matrice care ridicata la a n-a sa dea A(0)?
--- Emil
|
|
Am facut-o, uf. Se inmulteste cu X si iese XA90)=A(0)X si pe deasupra detX=0 trebuie din egalitatea aceea data. Iese ca X=scalar*A(0). Dar A(0)^2=O2. Contradictie.
--- Emil
|
|
[Citat] Iese ca X=scalar*A(0). Dar A(0)^2=O2. Contradictie. |
de unde iese ca x=scalar * a(0) ? explica mai pe intelesul unuia cu mai putina minte
--- Well rise inside ya till the power splits your head//Were gonna rock ya till your metal hungers fed
|
|
[Citat] buna seara ma ajutati va rog la 1c. la exercitiul 2 se foloseste binomul lui newton ? |
DA la 2 a) se foloseste binomul lui newton si iti va da a2008+a2007= 2
|
|
[Citat] Am facut-o, uf. Se inmulteste cu X si iese XA90)=A(0)X si pe deasupra detX=0 trebuie din egalitatea aceea data. Iese ca X=scalar*A(0). Dar A(0)^2=O2. Contradictie. |
eu am zis ca daca X^n=A(0) atunci X^(n+1)= A(0)* X= X * A(0)
de aici, X matrice de forma (a b |c d) [2linii 2 coloane] ies 4 ec cu 4 necunoscute a,b,c,d. rezolvand sistemul compatibil nedeterminat,
iese b=-a/2
c= a/2
d=0
deci mie imi da ca are solutii. spuneti-mi va rog ce am gresit.
--- Chuck Norris knows everything there is to know - Except for the definition of mercy.
|
|
[Citat] [Citat] Am facut-o, uf. Se inmulteste cu X si iese XA90)=A(0)X si pe deasupra detX=0 trebuie din egalitatea aceea data. Iese ca X=scalar*A(0). Dar A(0)^2=O2. Contradictie. |
eu am zis ca daca X^n=A(0) atunci X^(n+1)= A(0)* X= X * A(0)
de aici, X matrice de forma (a b |c d) [2linii 2 coloane] ies 4 ec cu 4 necunoscute a,b,c,d. rezolvand sistemul compatibil nedeterminat,
iese b=-a/2
c= a/2
d=0
deci mie imi da ca are solutii. spuneti-mi va rog ce am gresit. |
Trebuie sa obtii c=-b si d=a+2b.
|