Autor |
Mesaj |
|
Postati aici intrebari legate de problemele din aceasta varianta.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
1) cum se face ? prin inductie? n-am reusit ?
la 2) avem 2 mari categorii una cu m>0 si una cu m<0 si apoi cate 3 la fiecare cu delta<0 delta = 0 si respectiv delta>0 ?
--- iau nota mare la BAC
|
|
[Citat] 1) cum se face ? prin inductie? n-am reusit ? |
Inductia mai mult incurca aici. Este suficient de demonstrat ca
.
[Citat] la 2) avem 2 mari categorii una cu m>0 si una cu m<0 si apoi cate 3 la fiecare cu delta<0 delta = 0 si respectiv delta>0 ? |
Nu avem categorii de studiat. Conditiile sunt
- coeficientul dominant m>0
- discriminantul <0
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
Raspunsurile mele:
1) Adevarat ( (4n+1)<=xn<4n+2 apoi calcul)
2)Nu am inteles cum.. daca ati putea sa imi explicati de ce luati acele cazuri va rog
3)x=1 (notam 4^x=y si calculam) 4^x=4 la x
4)91/100
5)a= -1/2 (calculam panta lui AB si a lui CD si le egalam)
6)(1+2rad(3))/(2-rad(3)) (formula tg(a+b) si calcul)
Daca aveti exercitii la care aveti alt rezultat va rog sa postati raspunsul si rationamentul.
|
|
[Citat] 2)Nu am inteles cum.. daca ati putea sa imi explicati de ce luati acele cazuri va rog |
O functie de gradul doi are semn constant daca si numai daca discriminantul este negativ (altfel va taia axa Ox) semn care va fi acelasi cu cel al coeficinetului dominant.
[Citat] 3)x=1 (notam 4^x=y si calculam) 4^x=4 la x |
Probabil ai vrut sa scrii ca y=1. Rezulta x=0.
Aceasta este probabilitatea de a alege un numar irational
[Citat] 5)a= -1/2 (calculam panta lui AB si a lui CD si le egalam)
6)(1+2rad(3))/(2-rad(3)) (formula tg(a+b) si calcul) |
De acord.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
dc la exercitiu 4 probabilitatea ii 91/100? se cere sa aflam probabilitatea ca alegand un numar acesta sa fie rational, iar numarul de numere rationala pana la 100 ii 10
|
|
[Citat] dc la exercitiu 4 probabilitatea ii 91/100? se cere sa aflam probabilitatea ca alegand un numar acesta sa fie rational, iar numarul de numere rationala pana la 100 ii 10 |
Tocmai asa ceva am scris mai sus. Acela nu este rezultatul corect, ci este o cu totul alta probabilitate decat cea ceruta. Cititi va rog cu atentie!
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
La problema 4 , mi-a dat probabilitatea 1/10.
Am considerat numerele de la 0 la 99, si patratele perfecte sunt 0,1,4,9,16,25,36,49,64,81.Adica 10 patrate perfecte.deci... p=1/10
e bine?
|
|
[Citat] La problema 4 , mi-a dat probabilitatea 1/10.
Am considerat numerele de la 0 la 99, si patratele perfecte sunt 0,1,4,9,16,25,36,49,64,81.Adica 10 patrate perfecte.deci... p=1/10
e bine? |
Da!
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
pana la urma...la ex.2 rezultatul este m>1
|
|
[Citat] pana la urma...la ex.2 rezultatul este m>1 |
mie mi`a dat m>1/3..am dreptate sau nu?
|