Autor |
Mesaj |
|
Postati aici intrebari legate de problemele din aceasta varianta.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
Cum se fac 1B) si 1)c/?
|
|
[Citat] Cum se fac 1B) si 1)c/? |
1b) Folosim aceasi metoda ca la subiectul III, varianta 21, problema 2c (rezolvarea a fost publicata deja se ceva timp).
1c) Derivata a doua are cam acelasi comportament ca si functia insasi. Folosesti iar metoda de la punctul b).
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
Cred ca nu este vorba de varianta 21 subiectu III,poate va refreati la alta varianta
|
|
[Citat] Cred ca nu este vorba de varianta 21 subiectu III,poate va refreati la alta varianta |
Ecuatia de la varianta 21 III, problema 2c este de acelasi tip cu cea de fata. Doar ca suma are 4 termeni.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
[Citat] [Citat] Cred ca nu este vorba de varianta 21 subiectu III,poate va refreati la alta varianta |
Ecuatia de la varianta 21 III, problema 2c este de acelasi tip cu cea de fata. Doar ca suma are 4 termeni. |
Am inteles rezolvarea dar f(x) poate fi egal cu 0?
|
|
[Citat] [Citat] [Citat] Cred ca nu este vorba de varianta 21 subiectu III,poate va refreati la alta varianta |
Ecuatia de la varianta 21 III, problema 2c este de acelasi tip cu cea de fata. Doar ca suma are 4 termeni. |
Am inteles rezolvarea dar f(x) poate fi egal cu 0? |
Da! Exact o data pe fiecare din intervalele (1,2), (2,3), etc
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
La 2c)deoarece functia este strict crescatoare rezulta ca sirul este monoton
dar cum aratam ca este marginit superior?
|
|
[Citat] La 2c)deoarece functia este strict crescatoare rezulta ca sirul este monoton
dar cum aratam ca este marginit superior? |
folosesti inegalitatea e^x>/x+1, pt orice x real, deci si pt x^2, apoi se inverseaza. integrezi...
se obt. ca sirul este marg superior de pi/2.
|
|
[Citat] La 2c)deoarece functia este strict crescatoare rezulta ca sirul este monoton
dar cum aratam ca este marginit superior? |
Se stie ca
, deci
, de unde
. Apoi integrÄ?m.
|
|
1 b) rezolvare amanuntita plz
|