Autor |
Mesaj |
|
Postati aici intrebari legate de problemele din aceasta varianta.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
[Citat] 1 b ?[color=red][/color] |
|
|
1 b cat da?
ceva indicatii.. am folosit formula pt arctg (x+1)-arcgt x.. dar nu le am cu limitele 
--- bac-ul .. o sa treaca si el.. noi sa fim sanatosi
|
|
[Citat] 1 b cat da?
ceva indicatii.. am folosit formula pt arctg (x+1)-arcgt x.. dar nu le am cu limitele  |
Am folosit faptul ca fractia tinde la 1 si am dezvoltat tangenta diferentei cu formula obisnuita.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
Multumesc domnule Pitagora pentru raspuns!
la 1.c cat da?
si la 2.c nu imi iese
--- bac-ul .. o sa treaca si el.. noi sa fim sanatosi
|
|
[Citat] Multumesc domnule Pitagora pentru raspuns!
la 1.c cat da? |
(-infinit,0)
[Citat] si la 2.c nu imi iese |
Acea integrala din stanga se poate calcula efectiv cu schimbarea de variabila x=tg t si este mai mica decat pi/8-1/4 numar care este mai mic decat 1/4 (caci pi<4)
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
cum se arata la 2B) ca este bijectiva?se foloseste continuitatea functiei si monotonia?
|
|
[Citat] cum se arata la 2B) ca este bijectiva?se foloseste continuitatea functiei si monotonia? |
Alte proprietati importante sunt ca F este impara si ca limita la infinit este infinit.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
[Citat] [Citat] cum se arata la 2B) ca este bijectiva?se foloseste continuitatea functiei si monotonia? |
Alte proprietati importante sunt ca F este impara si ca limita la infinit este infinit. |
La ce iti foloseste ca fcs este imapara?
|
|
[Citat] [Citat] [Citat] cum se arata la 2B) ca este bijectiva?se foloseste continuitatea functiei si monotonia? |
Alte proprietati importante sunt ca F este impara si ca limita la infinit este infinit. |
La ce iti foloseste ca fcs este imapara? |
Ca sa nu mai arati si ca limita la -infinit este -infinit.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
Ok..dar cum se calc limita la + infinit?
|