Autor |
Mesaj |
|
Postati aici intrebari legate de problemele din aceasta varianta.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
cum se rezolva de la ex 2 subpunctele a si b?
--- Romania este o tara pe care cu cat o cunosti mai bine, cu atat o intelegi mai putin.
|
|
[Citat] cum se rezolva de la ex 2 subpunctele a si b? |
2a) f(1)+f(-1)=
Toate acele numere 1+(-1)^k sunt pare (ori 0 ori 2), deci suma este para.
2b) Presupunem ca exista o radacina intreaga k. Atunci f se divide cu x-k si exista un polinom cu coeficienti intregi g astfel incat f(x)=(x-k)g(x). Din f(a)=(a-k)g(a) impar rezulta a-k impar. La fel din f(b)=(b-k)g(b) impar rezulta
b-k impar. Atunci a-b=(a-k)-(b-k) este par si drept urmare 2a=(a-b)+(a+b) este impar (a+b) este impar prin ipoteza). Contradictie!
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
[Citat] cum se rezolva de la ex 2 subpunctele a si b? |
punctul c? multumesc!(pentru a par, a impar?)[color=green][/color]
|
|
[Citat] [Citat] cum se rezolva de la ex 2 subpunctele a si b? | punctul c? multumesc!(pentru a par, a impar?) |
Daca acel polinom se poate descompune in produsul a doua polinoame neconstante cu coeficienti intregi, atunci admite o radacina intreaga u. Deci
. Membrul stang este divizibil cu 3. Contradictie.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
[Citat] [Citat] [Citat] cum se rezolva de la ex 2 subpunctele a si b? | punctul c? multumesc!(pentru a par, a impar?) |
Daca acel polinom se poate descompune in produsul a doua polinoame neconstante cu coeficienti intregi, atunci ca admite o radacina intreaga u. Deci
. Membrul stang este divizibil cu 3. Contradictie. |
multumesc!
"uneori, din cauza copacilor nu vedem padurea! "
|
|
la pb 1 a) v-a dat egalitatea? i2+a = 4 -1 \ 7 -3 si (I2+A)^2 mi-a dat in loc de 4, 9. eu cred ca am lucrat corect...
--- 9.90
|
|
[Citat] la pb 1 a) v-a dat egalitatea? i2+a = 4 -1 \ 7 -3 si (I2+A)^2 mi-a dat in loc de 4, 9. eu cred ca am lucrat corect... |
Daca stii ca
vei vedea ca exercitiul este corect.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|