Autor |
Mesaj |
|
Postati aici intrebari legate de problemele din aceasta varianta.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
la ex 3 solutie este numai 1...nu?
--- lumea e mica,dar ai loc,totusi,sa-ti pierzi mintzile ..
|
|
cum aflam partea intreaga a nr (rad3+rad7)^2 ?pls.astept un raspuns.ms
--- besnea
|
|
la ex 3, din conditia de existenta avem : x apartine intervalului (-inf, 2], deci ambele solutii sunt acceptate. putem verifica pentru x=1 si x=-2, si pentru ambele solutii, radicalul exista.
|
|
[Citat] cum aflam partea intreaga a nr (rad3+rad7)^2 ?pls.astept un raspuns.ms |
Ce legatura are acest exercitiu cu varianta 29?
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
[Citat] [Citat] cum aflam partea intreaga a nr (rad3+rad7)^2 ?pls.astept un raspuns.ms |
Ce legatura are acest exercitiu cu varianta 29? |
Chiar daca nu are nici o legatura cu varianta 29
|
|
Raspunsurile mele la varianta 29 :
1) sub radical sunt patrate perfecte => 1 care e nr nat
2)x= intervalul cuprins intre (1/2 , 2)
3)x1=-2 x2=1
4) 7/42
5)....
6) 1
Exercitiul 5 nu am stiut sa il rezolvl.. unde ati obtinut alt rezultat fata de acestea va rog sa postati rezultatul si rationamentul
|
|
[Citat]
Exercitiul 5 nu am stiut sa il rezolvl.. unde ati obtinut alt rezultat fata de acestea va rog sa postati rezultatul si rationamentul
|
Pai la ex 5 se arata ca ,daca ai trapezul ABCD cu baza mare AB sa zicem si ai punctul de intersectie al laturilor BC si AD notat cu M.Atunci M si mijloacele laturilor AB si CD sunt coliniare,apartinand medianei segmentului AB in triunghiul MAB.(fa un desen si o sa fie mai clar).
|
|
[Citat] Raspunsurile mele la varianta 29 :
3)x1=-2 x2=1
4) 7/42
5)....
6) 1
|
Mie exercitiul 4 mi-a dat alt raspuns, si anume 7/64
Pentru ca numarul submultimilor lui A este Suma de combinari de 6 luate cate k, unde k este intre 0 si 6, deci 64.
Cazurile favorabile: Avem 3 numere impare, pe care trebuie sa le combinam in toate modurile posibile , deci suma de combinari de 3 luate cate k, unde k este situat intre 1 si 3(nu includem 0 pentru ca spune multimi nevide , iar comb de 3 luate cate 3 este submultimea cu cel mai mare cardinal, adica {1,3,5} cu cardinalul 3).
Sper ca este bine
|
|
[Citat] [Citat] Raspunsurile mele la varianta 29 :
3)x1=-2 x2=1
4) 7/42
5)....
6) 1
|
Pentru ca numarul submultimilor lui A este Suma de combinari de 6 luate cate k, unde k este intre 0 si 6, deci 64.
Cazurile favorabile: Avem 3 numere impare, pe care trebuie sa le combinam in toate modurile posibile , deci suma de combinari de 3 luate cate k, unde k este situat intre 1 si 3(nu includem 0 pentru ca spune multimi nevide , iar comb de 3 luate cate 3 este submultimea cu cel mai mare cardinal, adica {1,3,5} cu cardinalul 3).
Sper ca este bine |
am impresia ca raspunsul corect e 7/63 adica 1/9 pentru ca numarul de submultimi nevide este 63.In general o multime cu n elemente are
submultimi din care una este multimea vida.
|
|
[Citat] [Citat] [Citat] Raspunsurile mele la varianta 29 :
3)x1=-2 x2=1
4) 7/42
5)....
6) 1
|
Sper ca este bine |
am impresia ca raspunsul corect e 7/63 adica 1/9 pentru ca numarul de submultimi nevide este 63.In general o multime cu n elemente are
submultimi din care una este multimea vida. |
Mdea, la cazuri posibila am scris 63, dar pana am calculat probabilitatea, am uitat )
|