Autor |
Mesaj |
|
Postati aici intrebari legate de problemele din aceasta varianta.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
[Citat] Postati aici intrebari legate de problemele din aceasta varianta. |
ex 6?
|
|
Ridicand relatia data la patrat se obtine 1+sin2a=1/9 de unde sin2a=-8/9
|
|
[Citat] Postati aici intrebari legate de problemele din aceasta varianta. |
la exercitiul4 care este raspunsul 2 la a 4-a +2 la a 4-a +2la a 4-a ? adk 48 ?
--- iau nota mare la BAC
|
|
[Citat] [Citat] Postati aici intrebari legate de problemele din aceasta varianta. |
la exercitiul4 care este raspunsul 2 la a 4-a +2 la a 4-a +2la a 4-a ? adk 48 ? |
eu le am numarat altfel: pt f(0) avem 3 posibilitati, apoi f(1)=2-f(0) este unic determinat dupa ce l-am ales pe f(0), pentru f(2) si f(3) avem cate 4 posibilitati, deci numarul cautat este
--- Vasiliu Radu
|
|
raspunsurile mele:
1) 1
2)-9/8
3)10 , 1/(10^6)
4) 48
5) .....
6) -8/9 (se ridica relatia data la a 2a 2sinxcosx=-8/9)
Ex 5 nuj sa il fac va rog sa ma ajutati... si unde nu v-a dat la fel postati raspunsul si rationamentul
|
|
[Citat] raspunsurile mele:
1) 1
2)-9/8
3)10 , 1/(10^6)
4) 48
5) .....
6) -8/9 (se ridica relatia data la a 2a 2sinxcosx=-8/9)
Ex 5 nuj sa il fac va rog sa ma ajutati... si unde nu v-a dat la fel postati raspunsul si rationamentul
|
Eu am facut cu produsul scalar. Stim ca
, dar vectorii OA si OB ii putem scrie si in functie de versori dupa formula:
. Asadar
si
. Produsul este egal si cu
. Distantele OA si OB se calculeaza usor din formula distantei, deci obtinem
, de unde
si cum
rezulta
--- Vasiliu Radu
|
|
la 2 mi-a dat 1/8
la 5 am facut intersectia dreptelor OA si OB(a caror ecuatie se scrie usor) cu cercul trigonometric...coordonatele celor 2 puncte obtinute reprezinta cosinusul, respectiv sinusul a doua unghiuri sa zicem AOO' si BOO' (O' apartine lui Ox) calculand sin(AOB)=sin(AOO'-BOO') obtinem rad2/2 ceea ce inseamna ca unghiul cautat este pi/4...poate e putin mai complicat, dar nu prea mai stiu vectori
|
|
[Citat] la 2 mi-a dat 1/8 |
Corect!
[Citat] la 5 am facut intersectia dreptelor OA si OB(a caror ecuatie se scrie usor) cu cercul trigonometric...coordonatele celor 2 puncte obtinute reprezinta cosinusul, respectiv sinusul a doua unghiuri sa zicem AOO' si BOO' (O' apartine lui Ox) calculand sin(AOB)=sin(AOO'-BOO') obtinem rad2/2 ceea ce inseamna ca unghiul cautat este pi/4...poate e putin mai complicat, dar nu prea mai stiu vectori |
Solutie corecta. Se mai poate face si sintetic cu un desen "destept" (asteptati rezolvarea noastra completa in varianta finala) sau trigonometric aratand ca
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
va rog 1 si 4
|
|
Sau la problema 5, era foarte simplu sa afli lungimile laturilor , si apoi observai ca este isoscel(ab=ao=sqrt(5)) si cum bo=sqrt(10), conform pitagora, triunghi dreptunghic.
Cum e si dreptunghic(in <A) si isoscel, rezulta ca unghiul cautat e Pi/4
|