Autor |
Mesaj |
|
Va rog sa examinati fiecare varianta de raspuns de la aceasta problema, sa raspundem prin eliminare, pentru ca unul dintre ele e clar ca e adevarat, insa sunt inca 2 care nu stiu de ce nu sunt valide.
Problema e asa:
Care dintre urmatoarele afirmatii ne asigura ca sirul (a) este monoton crescator: (dau numai variantele care nu sunt evident gresite, cel putin pentru mine)
a) exista L=lim(a), L e numar real si L este mai mare decat orice termen al sirului;
b) (a) este progresie aritmetica cu toti termenii pozitivi;
c) lim(a)=+infinit.
Acum, raspunsul este b) si e clar ca e adevarat. Insa de ce sunt false celelalte?
Multumesc anticipat si imi cer scuze de scriere, dar nu prea cunosc codul LATEX. O sa ma documentez.
|
|
[Citat] Va rog sa examinati fiecare varianta de raspuns de la aceasta problema, sa raspundem prin eliminare, pentru ca unul dintre ele e clar ca e adevarat, insa sunt inca 2 care nu stiu de ce nu sunt valide.
Problema e asa:
Care dintre urmatoarele afirmatii ne asigura ca sirul (a) este monoton crescator: (dau numai variantele care nu sunt evident gresite, cel putin pentru mine)
a) exista L=lim(a), L e numar real si L este mai mare decat orice termen al sirului;
c) lim(a)=+infinit.
Acum, raspunsul este b) si e clar ca e adevarat. Insa de ce sunt false celelalte?
Multumesc anticipat si imi cer scuze de scriere, dar nu prea cunosc codul LATEX. O sa ma documentez. |
Iata contraexemple
a): sirul dat prin
are limita 7 mai mare decat toti termenii dar nu este crescator caci x_1>x_2
c) sirul 2,1,3,4,5,6, etc are limita infinit dar nu este crescator pentru ca x_1>x_2
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
[Citat] [Citat] Va rog sa examinati fiecare varianta de raspuns de la aceasta problema, sa raspundem prin eliminare, pentru ca unul dintre ele e clar ca e adevarat, insa sunt inca 2 care nu stiu de ce nu sunt valide.
Problema e asa:
c) lim(a)=+infinit.
Multumesc anticipat si imi cer scuze de scriere, dar nu prea cunosc codul LATEX. O sa ma documentez. |
Iata contraexemple
a): sirul dat prin
are limita 7 mai mare decat toti termenii dar nu este crescator caci x_1>x_2
c) sirul 2,1,3,4,5,6, etc are limita infinit dar nu este crescator pentru ca x_1>x_2 |
In regula, multumesc.
|