Bine ai venit guest

User:
Pass:

[Creare cont]
[Am uitat parola]
iBac = materialul ULTRACOMPLET de pregătire pentru bac la mate. Dacă vrei poţi.
Forum pro-didactica.ro  [Căutare în forum]

Forum » Examene de admitere » UPB, 2006
[Subiect nou]   [Răspunde]
[1]
Autor Mesaj
AdiM
Grup: membru
07 Mar 2008, 18:28

[Trimite mesaj privat]

UPB, 2006    [Editează]  [Citează] 

Va rog sa examinati fiecare varianta de raspuns de la aceasta problema, sa raspundem prin eliminare, pentru ca unul dintre ele e clar ca e adevarat, insa sunt inca 2 care nu stiu de ce nu sunt valide.

Problema e asa:
Care dintre urmatoarele afirmatii ne asigura ca sirul (a) este monoton crescator: (dau numai variantele care nu sunt evident gresite, cel putin pentru mine)
a) exista L=lim(a), L e numar real si L este mai mare decat orice termen al sirului;
b) (a) este progresie aritmetica cu toti termenii pozitivi;
c) lim(a)=+infinit.

Acum, raspunsul este b) si e clar ca e adevarat. Insa de ce sunt false celelalte?

Multumesc anticipat si imi cer scuze de scriere, dar nu prea cunosc codul LATEX. O sa ma documentez.

Pitagora
Grup: Administrator
07 Mar 2008, 18:18

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
Va rog sa examinati fiecare varianta de raspuns de la aceasta problema, sa raspundem prin eliminare, pentru ca unul dintre ele e clar ca e adevarat, insa sunt inca 2 care nu stiu de ce nu sunt valide.

Problema e asa:
Care dintre urmatoarele afirmatii ne asigura ca sirul (a) este monoton crescator: (dau numai variantele care nu sunt evident gresite, cel putin pentru mine)
a) exista L=lim(a), L e numar real si L este mai mare decat orice termen al sirului;
c) lim(a)=+infinit.

Acum, raspunsul este b) si e clar ca e adevarat. Insa de ce sunt false celelalte?

Multumesc anticipat si imi cer scuze de scriere, dar nu prea cunosc codul LATEX. O sa ma documentez.

Iata contraexemple

a): sirul dat prin
are limita 7 mai mare decat toti termenii dar nu este crescator caci x_1>x_2

c) sirul 2,1,3,4,5,6, etc are limita infinit dar nu este crescator pentru ca x_1>x_2

---
Pitagora,
Pro-Didactician
AdiM
Grup: membru
07 Mar 2008, 18:28

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
[Citat]

Problema e asa:
c) lim(a)=+infinit.

Iata contraexemple

a): sirul dat prin
are limita 7 mai mare decat toti termenii dar nu este crescator caci x_1>x_2

c) sirul 2,1,3,4,5,6, etc are limita infinit dar nu este crescator pentru ca x_1>x_2

In regula, multumesc.

[1]

Legendă:  Access general  Conţine mesaje necitite  47559 membri, 58582 mesaje.
© 2007, 2008, 2009, 2010 Pro-Didactica.ρ