Autor |
Mesaj |
aron
Grup: membru
08 Feb 2007, 17:42 |
La subiectul III, punctul d aveti vreo idee?
|
|
Fara sa ni se spuna suntem pusi sa rezolvam ecuatii Pell.
Ideea este urmatoarea:
Fie
solutie a ecuatiei
. Atunci
este solutie pentru aceasi ecuatie. Intr-adevar
. In acest mod din fiecare solutie putem construi o alta cu termeni "mai mari". Deci ecuatia are o infinitate de solutii. Ramane doar sa gasim o solutie particulara. Prin incercari se gaseste
.
Observatie: Urmati calea indicata de gauss mai jos. Eu nu am citit cu atentie tot enuntul subiectului III si va trebui sa repetati calcule de puncte precedente.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
Din (a) si (c) rezulta ca toate numerele de forma
se afla in multimea A. Deci A are o infinitate de elemente.
Intr-adevar,
livreaza solutia particulara de mai sus.
--- df (gauss)
|
aron
Grup: membru
22 Jan 2007, 07:43 |
Multumesc!
|
|
e o greseala in rezolvare la II 2. e), era 1/n^2008 * integrala, se simplifica si ramanea ca limita e 1/2008. nu?
--- www.violafans.net
|
|
[Citat] e o greseala in rezolvare la II 2. e), era 1/n^2008 * integrala, se simplifica si ramanea ca limita e 1/2008. nu? |
1/2008 mi-a dat si mie...
--- Timpul e ucigasul perfect...omoara tot...omoara toate sentimentele care neau zdruncinat vreodata...omoara ura..omoara iubirea ,nimic nu mai ramane..Veritasaga
|
|
[Citat] e o greseala in rezolvare la II 2. e), era 1/n^2008 * integrala, se simplifica si ramanea ca limita e 1/2008. nu? |
Intr-adevar asa este. Multumim de corectura! Am uitat exponentul de la numitor.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
[Citat] [Citat] e o greseala in rezolvare la II 2. e), era 1/n^2008 * integrala, se simplifica si ramanea ca limita e 1/2008. nu? |
1/2008 mi-a dat si mie... |
Aveti dreptate. Am corectat greseala. De fapt, am rezolvat o alta problema. Bravo.
---
Euclid
|