Autor |
Mesaj |
|
Postati aici orice intrebare legata de problemele din aceasta varianta.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
ce suma riemann s-o mai folosi si la 2c? :-/
|
|
[Citat] ce suma riemann s-o mai folosi si la 2c? :-/ |
Numai a doua paranteza este o suma Riemann daca o impartim la n. Vom avea astfel ramasa limita din n*prima paranteza care este o limita clasica.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
dap asa am procedat si eu pana la urma inainte sa primesc raspunsul .. n*paranteza aia mi-a dat ca tinde la infinit.. scriindu-l pe 1 ca fiind cos 0.. si apoi folosind formula cos a - cos b= 2cos((a+b)/2)cos((a-b)/2).. suma riemann tinde la o integrala (deci o constanta)->sin 1 - sin 0= sin 1..infinit * sin 1 -> infinit.. sper ca nu am gresit pe undeva
|
|
[Citat] dap asa am procedat si eu pana la urma inainte sa primesc raspunsul .. n*paranteza aia mi-a dat ca tinde la infinit.. scriindu-l pe 1 ca fiind cos 0.. si apoi folosind formula cos a - cos b= 2cos((a+b)/2)cos((a-b)/2).. suma riemann tinde la o integrala (deci o constanta)->sin 1 - sin 0= sin 1..infinit * sin 1 -> infinit.. sper ca nu am gresit pe undeva |
Cred totusi ca
.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
intr-adevar 1/2 .. ma iertati probabil aveti si altceva mai bun de facut decat sa corectati solutii gresite.. sau formule inexistente ..de fapt.. cos a - cos b = -2 sin((a+b)/2)*sin ((a-b)/2)
|
|
ex 1 c) am aratat ca bn este descrescator dar nu imi iese marginirea ; ce sa fac
|
|
[Citat] ex 1 c) am aratat ca bn este descrescator dar nu imi iese marginirea ; ce sa fac |
Fiind descrescator, ai deja marginea superioara b_1. Pentru marginea inferioara scrie inegalitatea din dreapta de la punctul b pentru 3,4,5,...,n. Adunandu-le cred ca obtii
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
la 1 a) semnul ala nu ar trebui sa fie doar < si > , fara egalitate? f'(x)=lnz/x care are limita 0, e functie descrescatoare pt ca f''(x)<0 iar f'(3) nu e nici decum 1.
|
|
[Citat] la 1 a) semnul ala nu ar trebui sa fie doar < si > , fara egalitate? f'(x)=lnz/x care are limita 0, e functie descrescatoare pt ca f''(x)<0 iar f'(3) nu e nici decum 1. |
si eu zic ca ar trebui sa fie < si >
Oricum nu cred ca e ceva asa de important pt rezolvarea problemei.
Era "mai grav" daca era strict mai mic si ar fi putut fi si egal.
|
|
la problema 2 b se aplica Lagrange pe [k, k+1] si rezulta f'(c)=f(k+1)-f(k).
De aici, mie imi iese ca f'(k)<f(c)<f'(k+1). ce am gresit? f' e descrescatoare? daca da ,cum demostram? multumesc.
|