Autor |
Mesaj |
|
Postati aici orice intrebare legata de problemele din aceasta varianta.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
cam se rezolva exercitiu 2 cu polinomul ala ....asteptt raspuns urgent
--- sefulache sefulache
|
|
[Citat] cam se rezolva exercitiu 2 cu polinomul ala ....asteptt raspuns urgent |
|
|
daca se poate sa arati si cum ai construit polinomul h ar fi mai bine alext.astept
--- sefulache sefulache
|
|
[Citat] daca se poate sa arati si cum ai construit polinomul h ar fi mai bine alext.astept |
|
|
[Citat] [Citat] cam se rezolva exercitiu 2 cu polinomul ala ....asteptt raspuns urgent |
|
am gandit la fel si am zis ca g(x)=f(x)+2;dar dak egalez f(x)+2=0 imi dau radacini intregi...unde gresesc?ms
--- besnea
|
|
[Citat]
am gandit la fel si am zis ca g(x)=f(x)+2;dar dak egalez f(x)+2=0 imi dau radacini intregi...unde gresesc?ms |
Pai nu prea inteleg cum ajungi la concluzia ca f(x)+2=0 are radacini intregi,si f(x) cine e? e g(x)-2?
|
|
la exercitiul 1...
la a) cand trecem la determinant scoatem in factor z de pe fiecare linie sau de pe fiecare coloane....de aceea apare z^3 dar nu stiu daca este corect rationametul
la b) stim ca detA=detA(transpus)....altceva nu-mi vine nici o idee..
daca poate cineva sa ma ajute
iar la c) A diferit de Atranspus rezulta ca determinant de (A-Atranspus) diferit de 0
cum A-Atranspus apartine lui M3(C) nu ar trebui sa rezulte ca rang(A-Atranspus) =3????
|
|
am rezolvat la b) cu metoda elevului silitor
mai ramane c) care chiar nu inteleg
|
|
[Citat] la exercitiul 1...
la a) cand trecem la determinant scoatem in factor z de pe fiecare linie sau de pe fiecare coloane....de aceea apare z^3 dar nu stiu daca este corect rationametul |
Da, este corect.
[Citat] la b) stim ca detA=detA(transpus)....altceva nu-mi vine nici o idee..
daca poate cineva sa ma ajute |
Ideea e buna. Avem
, deci
[Citat] iar la c) A diferit de Atranspus rezulta ca determinant de (A-Atranspus) diferit de 0
cum A-Atranspus apartine lui M3(C) nu ar trebui sa rezulte ca rang(A-Atranspus) =3????
|
Nu. Daca o matrice e nenula, nu rezulta ca are rangul 3. Cum determinantul e 0, rangul e cel mult 2.
are forma
. Daca rangul ar fi 1, minorii de ordinul 2 ar trebui sa fie 0. Dar asta conduce la
, contradictie.
|
|
eu am zis altceva... daca determinantul unei matrici care apartine lui M3(C) este diferit de 0 e clar k are rangul 3
|