Autor |
Mesaj |
|
la ex 5 nu pot folosi formula de arie cu ajutorul determinantului in loc de heron?
--- FAnamaria
|
|
[Citat] la ex 5 nu pot folosi formula de arie cu ajutorul determinantului in loc de heron? |
Ba da,afli aria triunghiului cu determinantul,dar tot nu scapi de calculul lungimilor laturilor,pentru a afla raza cercului circumscris tot trebuie sa le determini,pentru a putea scoate R din ecuatia
.
|
|
[Citat] care-s primele 100 numere? De la 0 la 99 presupun? |
Majoritatea considera ca acestea sunt primele 100 de numere naturale. Mai exista insa matematicieni care-l includ pe 0 intr-o categorie speciala si incep numerele naturale de la 1. Din fericire, rezultatul acestei probleme nu depinde de unde incepem caci 100 nu contine pe 7.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
Deci, am terminat, dupa 2 pagini de scris..exercitiul 5. Si sper ca mi-a dat bine, de aceea as dori sa ma verific cu voi. Mi-a dat sqrt(5858)/14.
Astept confirmare, sau daca nu , problema rezolvata printr-o metoda mai simpla decat cea intrebuintata de mine ( cu gasirea ecuatiilor mediatoarelor)
|
|
[Citat] Deci, am terminat, dupa 2 pagini de scris..exercitiul 5. Si sper ca mi-a dat bine, de aceea as dori sa ma verific cu voi. Mi-a dat sqrt(5858)/14.
Astept confirmare, sau daca nu , problema rezolvata printr-o metoda mai simpla decat cea intrebuintata de mine ( cu gasirea ecuatiilor mediatoarelor) |
Vezi ca a scris alext o formula
din care scoti raza cercului circumscris. Trebuie sa calculezi doar lungimile laturilor, ceea ce e mult mai simplu decat sa determini ecuatiile mediatoarelor.
--- Vasiliu Radu
|
|
Mda, total diferit de ceea ce aveam eu ...Si raspunsul pt pb 5 este [13sqrt(2)]/4?
Si la problema 6 mi-a dat Aria triunghiului egala cu 18 .Este bine ?
|
|
la exercitiul 5 mie mi-a dat 13 sqrt(2)/2.Ai folosit faptul ca Aria triunghiului este 1/2 * determinantul ?
|
|
[Citat] la exercitiul 5 mie mi-a dat 13 sqrt(2)/2.Ai folosit faptul ca Aria triunghiului este 1/2 * determinantul ? |
Intr-adevar rezultatul corect este
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
[Citat] Si la problema 6 mi-a dat Aria triunghiului egala cu 18 .Este bine ? |
Mie imi da 9. Nu ai uitat cumva sa imparti la un 2?
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
[Citat] Mda, total diferit de ceea ce aveam eu ...Si raspunsul pt pb 5 este [13sqrt(2)]/4? |
Å?i mie tot supra 4 mi-a dat. De ce ar trebui sÄ? dea supra 2 ?...
|