Autor |
Mesaj |
|
Postati aici orice intrebare legata de problemele din aceasta varianta.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
la pb 3 sigur este pi supra 2?stiu ca tangenta face infinit,cum il fac ?
--- brebenela
|
|
[Citat] la pb 3 sigur este pi supra 2?stiu ca tangenta face infinit,cum il fac ? |
tg(pi/2-x)=ctg x=1/(tg x)
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
am inteles multumesc
--- brebenela
|
|
M-am cam incurcat la problema 6 si nu prea stiu ce sa folosesc...
Ati putea sa ma ajutati va rog?
Multumesc
|
|
exercitiul 5
Daca se poate o solutie fara sa calcum ecuatiile mediatoarelor pentru ca e prea mult de lucru asa.
am putea folosi aria cu heron si abc/4R = S ?
--- emc2
|
|
[Citat] M-am cam incurcat la problema 6 si nu prea stiu ce sa folosesc...
Ati putea sa ma ajutati va rog?
Multumesc |
Iata o cale: Dreapta x-y+1=0 contine punctul B si este perpendiculara pe AC. Scriind ecuatia perpendicularei din A pe x-y+1=0, avem ecuatia lui AC. Dar C apartine si lui x+2y-3=0. Intersectand aceste drepte avem coordonatele lui C. Analog se afla coordonatele lui B, samd.
Banuiesc ca exista un truc care sa mai simplifice din calcule dar n-am timp acum sa ma gandesc. Cand vom posta rezolvarea completa vom face comentarii pe marginea acestei probleme. As paria ca va fi schimbata la 12 aprilie.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
[Citat] exercitiul 5
Daca se poate o solutie fara sa calcum ecuatiile mediatoarelor pentru ca e prea mult de lucru asa.
am putea folosi aria cu heron si abc/4R = S ? |
Intr-adevar se poate cu aceste formule.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
la 6?cum ati rezolvat ???
|
|
fie y=mx+n ec.dreptei AB.y1=m1*x+n1 ec. dreptei AC.Cele 2 dr. se intersecteaza in A deci 3=m*3+n;m1=3*m1+n1,mai departe n=3-3*m;n1=3-3m1 deci ec dr. AB y=m*x
+(3-3m);ec dr AC:y1=m1+(3-3m1).Se pun cond de perpendicularitate si se rezolva simplu.Alta metoda mai simpla nu cred ca este.
--- anamaria
|
|
care-s primele 100 numere? De la 0 la 99 presupun?
--- Emil
|