Autor |
Mesaj |
|
Postati aici orice intrebare legata de problemele din aceasta varianta.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
ex 4?
--- IRINA
|
|
pui conditia ca indicii de la combinari sa fie numere naturale .. iar indicele superior sa fie cel mult egal cu cel inferior
|
|
Solicit verificarea raspunsurilor, va rog :D
I. 9037
II.x apartine 1 si 3/2
III. x apartine intervalului [9+sqrt(161)]/2 si [ 9-sqrt(161)]/2
IV. imposibil pentru ca n^2 trebuie sa fie mai mic decat 4n-5
rezulta n^2-4n+5 mai mic sau egal decat 0
formam patrat perfect (n-2)^2+1 care trebuie sa fie mai mic sau egal decat 0 si este imposibil
V. Sqrt(5)/10
VI. Sqrt(6)/2
Astea le-am facut pana acum, si as vrea sa le verific. Celelalte raspunsuri, cand voi rezolva problemele
|
|
[Citat] Solicit verificarea raspunsurilor, va rog :D
I. 9037 |
Mi-e lene sa fac acele calcule. Banuiesc ca rezultatul este bun.
[Citat] II.x apartine 1 si 3/2 |
De acord!
[Citat] III. x apartine intervalului [9+sqrt(161)]/2 si [ 9-sqrt(161)]/2 |
Numitorul cred ca trebuie sa fie 4. Cuvantul interval nu are ce cauta acolo, iar a doua radacina nu satisface conditiile de existenta.
[Citat] IV. imposibil pentru ca n^2 trebuie sa fie mai mic decat 4n-5
rezulta n^2-4n+5 mai mic sau egal decat 0
formam patrat perfect (n-2)^2+1 care trebuie sa fie mai mic sau egal decat 0 si este imposibil |
Vezi ca este 4n+5 ceea ce schimba totul.
[Citat] V. Sqrt(5)/10
VI. Sqrt(6)/2 |
De acord!
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
In variantele mele la problema 4 era 4n-5 x-((
Si la problema 3 da, numitorul era 4, dar sunt prea obosita ca am facut numai mate azi si am tastat gresit )
Cat despre problema IV, am refacut-o si mi-a dat ca (n-5)(n+1)mai mic sau egal cu 0 deci n apartine intervalului [-1,5] dar n>=0 si n e natural => n poate lua valori de la 0 la 5 ca sa se indeplineasca conditia pusa.
dar acum trebuie sa mai verific pentru ce valori combinari de 4n+5 luate cate n^2 este mai mare ca 10 , nu ?
Este buna corectarea?
|
|
[Citat] Cat despre problema IV, am refacut-o si mi-a dat ca (n-5)(n+1)mai mic sau egal cu 0 deci n apartine intervalului [-1,5] dar n>=0 si n e natural => n poate lua valori de la 0 la 5 ca sa se indeplineasca conditia pusa.
dar acum trebuie sa mai verific pentru ce valori combinari de 4n+5 luate cate n^2 este mai mare ca 10 , nu ?
Este buna corectarea?
|
Da!
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
Multumesc mult Macar o varianta sa stiu sa o fac cap-coada )
|
|
Nu prea inteleg rezolvarea exercitiului 3.Daca avem o ecuatie,cum se face ca x apartine unui interval?
Eu m-am gandit asa:
Am pus conditiile de existenta si anume:
8x+9>0,de unde x apartine intervalului (-9/8, infinit)
x^2 - 1>0, de unde x apartine (- infinit, -1) U (1, infinit)
Facand intersectia intervalelor,rezulta ca x apartine (-9/8,-1) U (1, infinit)
Rezolvam ecuatia:
lg (8x+9+x)=lg(10+x^2-1)
9x+9=9+x^2
solutiile acestei ecuatii sunt x1=0 care nu apartine domeniului de existenta, respectiv x2= 9 care apartine domeniului.
Am gresit?
Si inca o intrebare:
la exercitiul 5 aflu coordonatele unui punct care se afla pe una dintre drepte,oricare si apoi calculez distanta de la punctul respectiv la cealalata dreapta cu formula cunoscuta?
|
|
[Citat] Nu prea inteleg rezolvarea exercitiului 3.Daca avem o ecuatie,cum se face ca x apartine unui interval?
Eu m-am gandit asa:
Am pus conditiile de existenta si anume:
8x+9>0,de unde x apartine intervalului (-9/8, infinit)
x^2 - 1>0, de unde x apartine (- infinit, -1) U (1, infinit)
Facand intersectia intervalelor,rezulta ca x apartine (-9/8,-1) U (1, infinit)
Rezolvam ecuatia:
lg (8x+9+x)=lg(10+x^2-1)
9x+9=9+x^2
solutiile acestei ecuatii sunt x1=0 care nu apartine domeniului de existenta, respectiv x2= 9 care apartine domeniului.
Am gresit?
Si inca o intrebare:
la exercitiul 5 aflu coordonatele unui punct care se afla pe una dintre drepte,oricare si apoi calculez distanta de la punctul respectiv la cealalata dreapta cu formula cunoscuta? |
la ex.5 sunt drepte paralele, asadar poti lua 2 puncte, cite unul pe fiecare dr. si sa calculezi distanta cu formula cunoscuta.
--- anamaria
|
|
Cum aflu coordonatele punctelor alese pe d1 si d2 la 5, ca eu nu-mi dau seama.
|