Autor |
Mesaj |
|
Postati aici orice intrebare legata de problemele din aceasta varianta.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
Nu prea imi ies la exercitiul 1 b si c. cum se fac?
|
|
Pentru ca sistemul sa aiba solutie unica trebuie sa fie "sistem Cramer" (compatibil determinat) ...adica numarul de ecuatii sa fie egal cu numarul de necunoscute iar determinantul sistemului (care apare la numitorul fractiilor din formulele lui Cramer) sa fie diferit de 0.
Calculeaza determinatul si gaseste solutiile...insa, ai grija la ordinea coeficientiilor : ecuatiile nu au ordonate "alfabetic" necunoscutele, adica x, y,z...
p.s. tine cont , de asemenea, ca a,b si c , fiind lungimile laturilor unui triunghi, nu pot fi nule.
|
|
multumesc. mi-a iesit... ![](images/smile.gif)
|
|
1 c) x=(b^2+c^2-a^2)/2bc=cosA care este in (-1,1),....
--- sorela
|
|
2 b)
cum arati partea stabila si inversa matricei... ceva elegant ?
--- Well rise inside ya till the power splits your head//Were gonna rock ya till your metal hungers fed
|
|
[Citat] 2 b)
cum arati partea stabila si inversa matricei... ceva elegant ? |
daca X si Y sunt in G atunci
si pe de alta parte din definitie daca X este in G atunci
este tot in G caci
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
ceva ideei pentru 2c)?
|
|
[Citat] ceva ideei pentru 2c)? |
Pai eu am impresia ca daca luam o matrice oarecare M din G,atunci si -M e in G pentru ca daca M verifica M*Mt=I2 atunci si -M*-Mt=I2,deci si -M e in G.Cum pentru fiecare matrice M din G,matricea -M e tot in G,atunci suma matricelor din G va fi matricea nula.
|
|
[Citat] [Citat] ceva ideei pentru 2c)? |
Pai eu am impresia ca daca luam o matrice oarecare M din G,atunci si -M e in G pentru ca daca M verifica M*Mt=I2 atunci si -M*-Mt=I2,deci si -M e in G.Cum pentru fiecare matrice M din G,matricea -M e tot in G,atunci suma matricelor din G va fi matricea nula. |
nu exista matricea -M pt ca M ap M2(Z3)...notiunea de -a, unde a ap lui Zk nu exista
Ideea e sa se arate ca multimea G este simetrica...at suma ei va fi O2 din M2(Z3)..asta vrei sa spui nu?
--- ...
|
|
[Citat] [Citat] [Citat] ceva ideei pentru 2c)? |
Pai eu am impresia ca daca luam o matrice oarecare M din G,atunci si -M e in G pentru ca daca M verifica M*Mt=I2 atunci si -M*-Mt=I2,deci si -M e in G.Cum pentru fiecare matrice M din G,matricea -M e tot in G,atunci suma matricelor din G va fi matricea nula. |
nu exista matricea -M pt ca M ap M2(Z3)...notiunea de -a, unde a ap lui Zk nu exista
Ideea e sa se arate ca multimea G este simetrica...at suma ei va fi O2 din M2(Z3) |
De ce nu exista notiunea de -a,nu exista de exemplu,-2 clasa?
|