Autor |
Mesaj |
|
Postati aici orice intrebare legata de problemele din aceasta varianta.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
problema cu A si B este din manualul Ganga, pag 103. Din cele cu steluta. Mergeti pe site-ul edu.ro si injuratii pe toti din comisia de matematica de acolo fiindca confunda bacalaureatul cu olimpiada. Ei fiind niste ratati care nu au castigat vreo olimpiada in viata lor!
--- Emil
|
dunca
Grup: membru
13 Mar 2008, 16:44 |
La ex.2 pct c) stie cineva rezolvarea?
--- Domnule Adomnitei, sa recapitulam, cate stele se afla pe drapelul UE (Uniunea Europeana)? Oare cate ?
|
|
[Citat] La ex.2 pct c) stie cineva rezolvarea? |
Presupunand ca exista o radacina intreaga k, folosind punctul 2b) ajungem la o egalitate de genul
. Pentru n>1 membrul stang este par (produs de cel putin doua numere consecutive) iar cel drept impar.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
annas989
20 Mar 2008, 20:43 |
problema 1b si 1c? :-S
--- lol
|
|
1 b) stie cineva cum se rezolva??
--- alexandra
|
|
daca la 1 c) scriu det(A+Bi)(A-Bi)=det(a+Bi)det(A-Bi)=0. de aici rezulta z*zconjugat=0, adica |z|^2=0... e bine?
dar de aici nu mai stiu ce sa mai fac...:d
--- alexandra
|
|
[Citat] [Citat] La ex.2 pct c) stie cineva rezolvarea? |
Presupunand ca exista o radacina intreaga k, folosind punctul 2b) ajungem la o egalitate de genul
. Pentru n>1 membrul stang este par (produs de cel putin doua numere consecutive) iar cel drept impar. |
cred ca este
nu?
--- ...
|
|
[Citat] daca la 1 c) scriu det(A+Bi)(A-Bi)=det(a+Bi)det(A-Bi)=0. de aici rezulta z*zconjugat=0, adica |z|^2=0... e bine?
dar de aici nu mai stiu ce sa mai fac...:d |
cred ca mai corect ai putea scrie det(A^2+B^2) = det(iA+B)(-iA+B) = f(i)*f(-i) = 0 , de la punctul b) ai f(x) = det(A)x^2+ax+detB, faci x = i, respectiv -i si vezi ce-ti da
--- ...
|
|
[Citat] [Citat] [Citat] La ex.2 pct c) stie cineva rezolvarea? |
. Pentru n>1 membrul stang este par (produs de cel putin doua numere consecutive) iar cel drept impar. |
cred ca este
nu? |
Intr-adevar lipsea un semn de minus!
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
lalalulu
24 Mar 2008, 17:33 |
La subiectul 2, punctul b, daca este vreo idee care nu implica inductia, as aprecia daca ati posta-o. Multumesc
|