Autor |
Mesaj |
|
Postati aici orice intrebare legata de problemele din aceasta varianta.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
dunca
Grup: membru
10 Mar 2008, 17:52 |
1.c) Vreo idee?
--- Domnule Adomnitei, sa recapitulam, cate stele se afla pe drapelul UE (Uniunea Europeana)? Oare cate ?
|
dunca
10 Mar 2008, 18:13 |
La problema 2 pct b) la ce trebuie sa mai demonstrezi ca are o radacina reala cand iti spune in enunt ca este?
--- Domnule Adomnitei, sa recapitulam, cate stele se afla pe drapelul UE (Uniunea Europeana)? Oare cate ?
|
|
[Citat] La problema 2 pct b) la ce trebuie sa mai demonstrezi ca are o radacina reala cand iti spune in enunt ca este? |
|
dunca
10 Mar 2008, 18:45 |
Da, am inteles. Multumesc!
|
|
la punctul 2 c) din f(0) impar rezulta c impar.
x0 radacina intreaga rezulta x0 divide c, deci x0 impar.
f(x0)-f(1) se divide cu x0-1. Fals pentru ca f(x0)-f(1)=f(1) impar si x0-1 par
--- sorela
|
|
Nu inteleg de ce dati asa o solutie complicata. In manuale, Burtea sau Ganga etc, se da rezultattul ca daca a+bradical(d) este o solutie a unui polinom cu coeficienti rationali si a-bradical(d) este solutie, cu acelasi grad de multiplicitate. (radical(d) este irational, d natural. Prin urmare si -radical(2) trebuie sa fie solutie. A treia solutie neaparat este reala, fiind polinom de grad 3, daca admite o solutie complexa ar admite si conjugata ei. Din prima relatie a lui Viete se obtine rad(2)-rad(2) + alfa = nr. rational. Rezulta alfa rational . (Alfa fiind a treia radadacina)
Gresesc cu ceva? Sau nu se accepta acest rezultat?
--- Emil
|
|
[Citat] Nu inteleg de ce dati asa o solutie complicata. In manuale, Burtea sau Ganga etc, se da rezultattul ca daca a+bradical(d) este o solutie a unui polinom cu coeficienti rationali si a-bradical(d) este solutie, cu acelasi grad de multiplicitate. (radical(d) este irational, d natural. Prin urmare si -radical(2) trebuie sa fie solutie. A treia solutie neaparat este reala, fiind polinom de grad 3, daca admite o solutie complexa ar admite si conjugata ei. Din prima relatie a lui Viete se obtine rad(2)-rad(2) + alfa = nr. rational. Rezulta alfa rational . (Alfa fiind a treia radadacina)
Gresesc cu ceva? Sau nu se accepta acest rezultat? |
am dat o solutie similara cu a ta la acest punct.. daca admite pe rad 2 admite si pe - rad 2.. atunci am inlocuit intr-una din relatiile lui viete si am obtinut a 3a radacina rationala
|
|
[Citat] Nu inteleg de ce dati asa o solutie complicata. In manuale, Burtea sau Ganga etc, se da rezultattul ca daca a+bradical(d) este o solutie a unui polinom cu coeficienti rationali si a-bradical(d) este solutie, cu acelasi grad de multiplicitate. (radical(d) este irational, d natural. Prin urmare si -radical(2) trebuie sa fie solutie. A treia solutie neaparat este reala, fiind polinom de grad 3, daca admite o solutie complexa ar admite si conjugata ei. Din prima relatie a lui Viete se obtine rad(2)-rad(2) + alfa = nr. rational. Rezulta alfa rational . (Alfa fiind a treia radadacina)
Solutie foarte buna!
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
Da,e f buna si solutia asta insa eu am incercat sa dau si o solutie pentru care nu trebuie sa stii prea multe chestii,trebuie sa stii doar ce e aceea radacina a unui polinom si cam atat
|
dunca
11 Mar 2008, 15:22 |
Daca eram mai atent o rezolvam :D . Stiam foarte bine aceste chestii
|