Autor |
Mesaj |
|
Postati aici orice intrebare legata de problemele din aceasta varianta.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
la ex 4 mie imi da 11/12. E corect?
|
|
Corect.
|
|
la 1 am gasit ca radical din 3> radical de ordinul 3 din 5> radical de ordinul 4 din 8....
e bine?va rog ....
si pentru exercitiul 2 cum ati rezolvat?
|
|
[Citat] la ex 4 mie imi da 11/12. E corect?
|
care ii rationamentul exercitiului? ok, numitorul 12 stiu de unde a iesit..combinari de 10 luate cate 3..dar numaratorul? de unde a iesit? mersi.
|
|
Numarul total de cazuri pt a alege multimi de 3 elemente din {0,1,2,...,9} este
combinari de 10 luate cate 3.
Oricum am alege 3 dintre aceste cifre,exista cel putin o cifra para,cu exceptia situatiei in care toate trei ar fi impare. Deci, sunt combinari de 5 luate cate 3,astfel de multimi cu cifrele impare.
Numarul de cazuri favorabile va fi egal cu diferenta dintre numarul total de cazuri si combinari de 5 luate cate 3.
In final,probabilitatea va fi 110/120=11/12
|
|
ex 6?
.. ex 2?
|
|
[Citat] ex 6?
.. ex 2? |
Pentru ex.2:Daca functiile f si g sunt simetrice fata de dreapta x=1 atunci f(1+x)=g(1-x) orice x real.Mai mult,daca f e liniara atunci si g e liniara si,folosind si relatia precendeta se va determina g(x).
|
|
Problema asta cu alegerea de numere este confuza. Alegerile se fac cu revenire sau fara revenire? Daca se fac fara revenire atunci e clar. Daca se fac cu revenire, atunci se pot obtine si grupuri de forma 2,2, 2etc
--- Emil
|
|
[Citat] Problema asta cu alegerea de numere este confuza. Alegerile se fac cu revenire sau fara revenire? Daca se fac fara revenire atunci e clar. Daca se fac cu revenire, atunci se pot obtine si grupuri de forma 2,2, 2etc |
A mai fost o problema asemanatoare la o varianta anterioara si se facea cu negarea evenimentului, presupun ca se refera la aceeasi idee.
--- Vasiliu Radu
|
|
ex 2, va rog
--- FAnamaria
|