Bine ai venit guest

User:
Pass:

[Creare cont]
[Am uitat parola]
iBac = materialul ULTRACOMPLET de pregătire pentru bac la mate. Dacă vrei poţi.
Forum pro-didactica.ro  [Căutare în forum]

Forum » Bac 2008 MT1 » Subiectul I, varianta 17
[Subiect nou]   [Răspunde]
Autor Mesaj
Pitagora
Grup: Administrator
22 Mar 2008, 18:58

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
mie nu mi-a dat asa la 6) de ex AC=AB sinB/sinC=(6*sqrt(2)/2)/(1/2)=3sqrt(2)/(1/2)=6 sqrt(2).

Eu la voi nu vad nici un 6*sqrt(2).
De unde v-a dat 9sqrt(2)?

Ni se cere perimetru, iar

---
Pitagora,
Pro-Didactician
evilandreea
Grup: membru
25 Mar 2008, 22:36

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
E mai simplu: cifrele a,b,c trebuie sa fie nenule. Alegem o submultime cu 3 elemente din multimea 1,2,...,9 si apoi formam numarul ordonand cifrele strict crescator. Raspunsul este deci
.

Mie mi se pare ca sunt
. Trebuie sa ordonam cifrele,combinarile doar genereaza perechile de numere...

Dl profesor,ati putea sa ma lamuriti in legatura cu aceasta problema?
multumeesc.

---
- Chemistry -
evilandreea
25 Mar 2008, 22:49

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
[Citat]
[Citat]
mie nu mi-a dat asa la 6) de ex AC=AB sinB/sinC=(6*sqrt(2)/2)/(1/2)=3sqrt(2)/(1/2)=6 sqrt(2).

Eu la voi nu vad nici un 6*sqrt(2).
De unde v-a dat 9sqrt(2)?

Ni se cere perimetru, iar

.atat este si am vazut si mai sus ca atat le-a dat ..a scris cineva mai sus calculul total al perimentrului
6 + 9rad2 + 3rad6 atat mi-a dat si mie.

sin 7pi/2 = (rad2 + rad6)/4.

---
- Chemistry -
Pitagora
26 Mar 2008, 09:49

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
[Citat]
E mai simplu: cifrele a,b,c trebuie sa fie nenule. Alegem o submultime cu 3 elemente din multimea 1,2,...,9 si apoi formam numarul ordonand cifrele strict crescator. Raspunsul este deci
.

Mie mi se pare ca sunt
. Trebuie sa ordonam cifrele,combinarile doar genereaza perechile de numere...

Dl profesor,ati putea sa ma lamuriti in legatura cu aceasta problema?
multumeesc.

Rezolvarea de mai sus a domnului profesor Enescu este perfecta si rezultatul este
. Daca permutam cifrele (caz in care am avea intr-adevar aranjamente in loc de combinari) atunci nu vom mai respecta conditia ca prima cifra sa fie mai mica decat a doua care este mai mica decat a treia.

Ca sa te convingi ia trei cifre 2,4,7 si vezi daca mai poti sa faci alte numere in afara de 247 de tipul cerut.

---
Pitagora,
Pro-Didactician
evilandreea
26 Mar 2008, 14:56

[Trimite mesaj privat]

[Citat]

Rezolvarea de mai sus a domnului profesor Enescu este perfecta si rezultatul este
. Daca permutam cifrele (caz in care am avea intr-adevar aranjamente in loc de combinari) atunci nu vom mai respecta conditia ca prima cifra sa fie mai mica decat a doua care este mai mica decat a treia.

Ca sa te convingi ia trei cifre 2,4,7 si vezi daca mai poti sa faci alte numere in afara de 247 de tipul cerut.

Multumesc,am incurcat definitia aranjamentelor cu cea a combinarilor.

---
- Chemistry -
pollSecond
03 Apr 2008, 16:49

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
[Citat]
dar la ex 3 cum ati facut? eu am dat radical(x+1) in partea cealalta,am ridicat la a 3-a si mi-a iesit un carnat de calcule.si nu stiu ce sa mai fac.m-am blocat :-s

Functia
este strict crescatoare deci injectiva. Cum f(8)=5, rezulta ca x=8 este singura solutie.

Cum se arata ca fcs este strict crescat?pt ca fcs nu este derivabila in in x=0 si x=-1 si atunci cum o mai derivezi?

Pitagora
04 Apr 2008, 07:58

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
[Citat]
[Citat]
dar la ex 3 cum ati facut? eu am dat radical(x+1) in partea cealalta,am ridicat la a 3-a si mi-a iesit un carnat de calcule.si nu stiu ce sa mai fac.m-am blocat :-s

Functia
este strict crescatoare deci injectiva. Cum f(8)=5, rezulta ca x=8 este singura solutie.

Cum se arata ca fcs este strict crescat?pt ca fcs nu este derivabila in in x=0 si x=-1 si atunci cum o mai derivezi?

Functiile
sunt ambele strict crescatoare (nu este nevoie de derivata, rezulta din definitie), deci si suma lor este strict crescatoare.

De exemplu, iata de ce f este strict crescatoare: daca x<y, atunci
.

---
Pitagora,
Pro-Didactician
crazyaliblue
07 Apr 2008, 01:16

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
[Citat]
[Citat]
[Citat]

Functia

Functiile
sunt ambele strict crescatoare (nu este nevoie de derivata, rezulta din definitie), deci si suma lor este strict crescatoare.

De exemplu, iata de ce f este strict crescatoare: daca x<y, atunci
.

O alta rezolvare a acestui subiect este urmatorul:
Ecuatia este:

Legendă:  Access general  Conţine mesaje necitite  47583 membri, 58606 mesaje.
© 2007, 2008, 2009, 2010 Pro-Didactica.ρ