Autor |
Mesaj |
|
Postati aici orice intrebare legata de problemele din aceasta varianta.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
La 013/III: se cer punctele de inflexiune ale graficului lui Fn(x). Am gasit abscisa: x=n. Dar ordonata Fn(n) ar trebui gasita si ea? Intrebarile sunt:
1) Nu cumva voiau sa spuna numai abscisa si au gresit?
2) Daca nu, cum se afla Fn(n), o mica indicatie. Multumesc.
--- Emil
|
|
[Citat] La 013/III: se cer punctele de inflexiune ale graficului lui Fn(x). Am gasit abscisa: x=n. Dar ordonata Fn(n) ar trebui gasita si ea? Intrebarile sunt:
1) Nu cumva voiau sa spuna numai abscisa si au gresit?
2) Daca nu, cum se afla Fn(n), o mica indicatie. Multumesc. |
Cred ca autorul prin puncte de inflexiune intelege doar abscisa. Probabil aceasta va fi o corectura la 12 aprilie.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
Da, este probabil abscisa. Oricum, ca sa raspund la c) tot a trebuit sa ghicesc expresia lui Fn(x). Mi se pare prea mult pentru un subiect, prea greu. Putea sa ne dea expresia s-o aratam prin inductie. a trebuit sa calculez pana la F4(x) ca sa ma prind si mai trebuie si inductie. Apoi limita iese, n fiind fixat, limita este dupa x.
Exista vreo alta metoda care sa nu treaca prin gasirea expresiei lui Fn(x), deci mai scurta, ca sa arat ca limita este n!?
Multumesc
--- Emil
|
|
[Citat] Exista vreo alta metoda care sa nu treaca prin gasirea expresiei lui Fn(x), deci mai scurta, ca sa arat ca limita este n!?
|
Fie
limita. Integrand prin parti se stabileste relatia de recurenta
si apoi se afla formula.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
La 2 c). Am ajuns ca In=n!*I1
I1 mi-a dat -e^-x(x+1) si trecand la lim x-> infinit...dadea 0 n!*0=0
cred ca am gresit pe undeva dar habar nu am
|
|
[Citat] La 2 c). Am ajuns ca In=n!*I1
I1 mi-a dat -e^-x(x+1) si trecand la lim x-> infinit...dadea 0 n!*0=0
cred ca am gresit pe undeva dar habar nu am |
Asteptati 1-2 zile sa postez solutia completa.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
bine, dar de unde stim ca exista In, acea limita?
--- Emil
|
|
[Citat] bine, dar de unde stim ca exista In, acea limita? |
De acum incolo primiti raspuns doar cand va revizuiti atitudinea! Puteti incepe prin a cere scuze tuturor profesorilor care-si rup din timpul lor ca sa posteze rezolvari si indicatii pe acest Forum, pentru acest mesaj
http://www.pro-didactica.ro/forum/index.php?forumID=27&ID=12716
postat sub pseudonimul "Greuceanu".
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|