Autor |
Mesaj |
|
Postati aici orice intrebare legata de problemele din aceasta varianta.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
problema 2 b)si c)...habar n-am ce sa le fac
|
|
[Citat] problema 2 b)si c)...habar n-am ce sa le fac |
Pentru subpunctul b)
|
|
[Citat] [Citat] problema 2 b)si c)...habar n-am ce sa le fac |
Pentru subpunctul b):[eroare: eq.0/11381] $f(\overline{0})=\overline{0}$ si $f(\overline{1})=\overline{1}+\overline\{4}=\overline{5}=\overline{0}$ |
NU INTELEG NIMIC....
|
|
Pentru subpunctul c).
|
|
[Citat] [Citat] problema 2 b)si c)...habar n-am ce sa le fac |
Pentru subpunctul b)
|
Daca o functie e definita pe o multime finita cu valori intr-o multime finita si stim ca nu e injectiva, putem sa spunem direct ca ea nu e nici surjectiva?
--- Zambeste, maine va fi mai rau!
|
|
[Citat] Daca o functie e definita pe o multime finita cu valori intr-o multime finita si stim ca nu e injectiva, putem sa spunem direct ca ea nu e nici surjectiva? |
Corect, nu putem trage concluzia ca nu e surjectiva doar din faptul ca domeniul si codomeniul sunt multimi finite. Dar putem trage aceasta concluzie daca multimile au acelasi numar de elemente,adica domeniul si codomeniul au acelasi numar de elemente(cum e si cazul aici)!.E esential!Am adaugat in postul initial,mc de observatie.De fapt,cand am dat solutia acestei probleme ceva am gandit si altceva am scris
|
|
ex 1 e gresit? mie nu imi da nimic
|
|
[Citat] ex 1 e gresit? mie nu imi da nimic |
Problema aceasta este corecta.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
[Citat] ex 1 e gresit? mie nu imi da nimic |
Pai nu inteleg ce "nu iti da" .Trebuie sa verifici niste identitati,sau obtii ca identitatile de acolo nu sunt adevarate?
|
|
la 1 c) la implicatia directa am ajuns la faptul ca det(A*V)=g(1)*g(x1)*g(x2)*3(x2-x1)
M-am folosit de det(A*V)=det(A)*det(V)
din faptul ca 3(x2-x1) diferit de 0 , pt ca x2diferit de x1 => det(v) dif de 0.
Pt ca det(A)=0 => det(A*V)=0 , deci numai g(1) poate fi 0
adica a+b+c=0.
La cealalta implicatia..pt a=b=c, A=a* matricea cu taote liniile si coloanele 1 care are det 0.
Eu asa am gandit-o, desi nu bag mana in foc.
|