Autor |
Mesaj |
|
[Citat] [Citat] [Citat] [Citat] spuneti-mi si mie pt ex 2...cum treb sa fie delta? |
in primul rand a trebuie neaparat sa fie negativ,si delta <0 |
mi-a dat intervalul (- infinit,(3-sqrt(13))/2 ) |
nu e (-infinit,(3-sqrt(13))/2) dar si ((3+sqrt(13))/2, infinit) ? |
NU! Ai uitat conditia despre coeficientul dominant care trebuie sa fie negativ pentru ca aceea functie de gradul doi sa fie negativa pentru orice x.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
[Citat] S-a strecurat doar o mica neatentie...ultima solutie este 9/4 |
asa mi-a dat si mie 
--- lumea e mica,dar ai loc,totusi,sa-ti pierzi mintzile ..
|
|
pana la urma la 5 a dat dreapta AB:-1/7x + 33/7 ?
|
|
[Citat] pana la urma la 5 a dat dreapta AB:-1/7x + 33/7 ? |
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
[Citat] [Citat] [Citat] [Citat] [Citat] spuneti-mi si mie pt ex 2...cum treb sa fie delta? |
NU! Ai uitat conditia despre coeficientul dominant care trebuie sa fie negativ pentru ca aceea functie de gradul doi sa fie negativa pentru orice x. |
dar noua ne spune ca ecuatia este >= 0 deci nu trebuie sa l luam pe "a" >0?
si ne puteti da dumneavoastra solutia exacta? pt ca aici sunt f multe pareri..:-?? multumesc
|
|
[Citat] [Citat] [Citat] [Citat] [Citat] [Citat] spuneti-mi si mie pt ex 2...cum treb sa fie delta? |
NU! Ai uitat conditia despre coeficientul dominant care trebuie sa fie negativ pentru ca aceea functie de gradul doi sa fie negativa pentru orice x. |
dar noua ne spune ca ecuatia este >= 0 deci nu trebuie sa l luam pe "a" >0?
si ne puteti da dumneavoastra solutia exacta? pt ca aici sunt f multe pareri..:-?? multumesc
|
Conditiile sunt a<0 si
. Rezulta
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
sincer nu inteleg dc delta<0 pt k asta o folosesti doar dak vrei k o functie sa fie >0 oricare ar fi x... eu zic k delta=0 astfel incat fc sa aiba o singura solutie(si sa nu se schimbe semnul p intervale) iar a<0 k sa fie negativa...in fine..eu cel putin asa am rezolvat si mi-a dat k trebuie sa fie (3-rad13)/2
|
|
[Citat] sincer nu inteleg dc delta<0 pt k asta o folosesti doar dak vrei k o functie sa fie >0 oricare ar fi x... eu zic k delta=0 astfel incat fc sa aiba o singura solutie(si sa nu se schimbe semnul p intervale) iar a<0 k sa fie negativa...in fine..eu cel putin asa am rezolvat si mi-a dat k trebuie sa fie (3-rad13)/2 |
delta trebuie neaparat sa fie <0 ca sa nu aiba solutii reale.
ceea ce nu intzeleg eu e de ce a<0. pt ca functia data e si ea mai mare ca 0.. 
sper sa-mi dau seama intr-un final. 
|
|
la ex 2 daca delta <0 atunci f are semnul lui a. In cazul nostru ca f >=o , atunci a >o, deci a apartine (3+rad 13 totu p 2, infinit)
|
|
[Citat] [Citat] sincer nu inteleg dc delta<0 pt k asta o folosesti doar dak vrei k o functie sa fie >0 oricare ar fi x... eu zic k delta=0 astfel incat fc sa aiba o singura solutie(si sa nu se schimbe semnul p intervale) iar a<0 k sa fie negativa...in fine..eu cel putin asa am rezolvat si mi-a dat k trebuie sa fie (3-rad13)/2 |
delta trebuie neaparat sa fie <0 ca sa nu aiba solutii reale.
ceea ce nu intzeleg eu e de ce a<0. pt ca functia data e si ea mai mare ca 0.. 
sper sa-mi dau seama intr-un final. |
Ni se spune ca acea inegalitate NU ARE SOLUTII! Deci inegalitatea este pe dos pentru toti x.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|