Autor |
Mesaj |
|
[Citat] stie cineva ccum se rezolva ex 5? ce formula se foloseste pentru distanta de la un punct la o dreapta?! |
Distanta de la
la dreapta
este
--- Vasiliu Radu
|
|
[Citat] La subiectul 1 putem scrie numerele complexe sub forma trigonometrica si apoi folosim relatia lui Moivre penru a le ridica la puterea n.Se va obtine o ecuatie din care va rezulta ca n trebuie sa fie de forma 6k+1 si 6k-1. |
tu spui ca n are forma 6k+1si 6k-1:aleg k =1=>n=7 ar trebui sa verifice egalitatea si nu o verifica....?????!!!!!
|
|
Am gresit eu.... n=6k+1 verifica ...la fel si n=6k-1 care e acelasi lucru cu 6k+5
|
|
cine imi zice si mie la 3? 
--- dupa bac fumez o tigara
|
|
[Citat] cine imi zice si mie la 3? |
desfaci paranteza din dreapta,dai 6 in partea stanga. va veni :x+6=6(sqrt(x-2)). ridica la patrat si-ti iese o ec de gradul 2.sol ei sunt 18 si 6.conditia de existenta: x-2>=0.deci ambele solutii sunt valabile :D
--- Porcul Mistretz
Manifesta un profund dispretz
fatza de vanator.
|
|
[Citat] La subiectul 1 putem scrie numerele complexe sub forma trigonometrica si apoi folosim relatia lui Moivre penru a le ridica la puterea n.Se va obtine o ecuatie din care va rezulta ca n trebuie sa fie de forma 6k+1 si 6k-1. |
mie mi-a dat ca trebuie sa fie de forma 3k+1 si 3k+2...cum e bine?
|
|
[Citat] [Citat] La subiectul 1 putem scrie numerele complexe sub forma trigonometrica si apoi folosim relatia lui Moivre penru a le ridica la puterea n.Se va obtine o ecuatie din care va rezulta ca n trebuie sa fie de forma 6k+1 si 6k-1. |
mie mi-a dat ca trebuie sa fie de forma 3k+1 si 3k+2...cum e bine? |
6k+1 si 6k-1
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
[Citat] desfaci paranteza din dreapta,dai 6 in partea stanga. va veni :x+6=6(sqrt(x-2)). ridica la patrat si-ti iese o ec de gradul 2.sol ei sunt 18 si 6.conditia de existenta: x-2>=0.deci ambele solutii sunt valabile :D |
ecuatia este x^2-36x+108?
ex 6 cum se face? pare usor dar nu stiu cum sa incep :D
|
|
Daca faci prin metoda trigonometrica , impartind prin 2^n ..vei ajunge in final la o relatie de forma sin(n*pi/6)=1/2
Relatia are loc pt 2kpi+pi/6 si (2k+1)pi - pi/6.
Eu asa am gandit-o.
De aici nu stiu cum sa dau o generalizare pt n , pt ca practic se merge pe 2 cai, 6k+1 si 6k+5.
Relatiile astea 2 au loc doar pt k - par
Sau solutiile lui Pitagora 6k+1 si 6k-1 , pt o relatia k=par si pt una k impar.
S-ar putea da o generalizare de forma n=12k+1 si 12k+5 , pt orice k din Z
Cum zicea si baiatul dinainte mea pt k=1 6k+1 nu e solutie ..la fel si 6k+5.
|
|
[Citat] [Citat] desfaci paranteza din dreapta,dai 6 in partea stanga. va veni :x+6=6(sqrt(x-2)). ridica la patrat si-ti iese o ec de gradul 2.sol ei sunt 18 si 6.conditia de existenta: x-2>=0.deci ambele solutii sunt valabile :D |
ecuatia este x^2-36x+108?
ex 6 cum se face? pare usor dar nu stiu cum sa incep :D |
mi-a dat X^2-24x+108 vezi ca mai e o conditie de existenta:X=6>=0.mai vezi odata calculul :D
--- Porcul Mistretz
Manifesta un profund dispretz
fatza de vanator.
|