Autor |
Mesaj |
|
Postati aici orice intrebare legata de problemele din aceasta varianta.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
[Citat] Postati aici orice intrebare legata de problemele din aceasta varianta. |
In cadrul SII 1. b) det A = numarul?! ,cum A =(1 4 9) cat este determinantul?! c).Va rog mult sa aruncati o privire si peste mesajul meu si postati rezolvarea.
Va multumesc mult.
--- ioana
|
|
[Citat] [Citat] Postati aici orice intrebare legata de problemele din aceasta varianta. |
In cadrul SII 1. b) det A = numarul?! ,cum A =(1 4 9) cat este determinantul?! c).Va rog mult sa aruncati o privire si peste mesajul meu si postati rezolvarea.
Va multumesc mult.
|
Imi cer scuze pt. greseala produsa insa matricea A este de ordin 3 iar calcularea detA nu creeaza nici un fel de probleme.
As dori daca se poate c) si o metoda mai simpla de calcul a det B(a) , altele decat cele doua bine cunoscute.
--- ioana
|
|
[Citat] [Citat] Postati aici orice intrebare legata de problemele din aceasta varianta. |
Va multumesc mult.
|
Determinantul lui A este 0 (linii proportionale).
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
[Citat] [Citat] [Citat] Postati aici orice intrebare legata de problemele din aceasta varianta. |
Va multumesc mult.
|
Imi cer scuze pt. greseala produsa insa matricea A este de ordin 3 iar calcularea detA nu creeaza nici un fel de probleme.
As dori daca se poate c) si o metoda mai simpla de calcul a det B(a) , altele decat cele doua bine cunoscute.
|
Daca printre cele doua metode binecunoscute o includeti pe cea care consta in a face mai intai operatii pe linii (dublul primei linii se scade din a doua si triplul primei linii din a treia), factor comun, dezvoltare dupa elementele unei linii, atunci cred ca aceasta ar fi metoda pe care as incerca-o aici.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
ex 2c va rog
--- FAnamaria
|
|
doi b, doi c va rog... nu imi merg tastele numerice :|
--- ascult cum cresc pietrile
|
|
[Citat] doi b, doi c va rog... nu imi merg tastele numerice :| |
Facand substitutiile a=b=2, ecuatia de rezolvat devine
. De aici
sau
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
[Citat] ma poate ajuta cineva la ex. 1c) cel cu suma matricelor?? |
prima data inmultzesti a*A si o sa ai matricea
a 2a -3a
2a 4a -6a
3a 6a -9a
apoi o sa o aduni cu matricea I3 si o sa obtzii
B(a)= a+1 2a -3a
2a 4a+1 -6a
3a 6a -9a+1
mai incolo:D am uitat cum se face inversa unei matrici cine ma ajuta?:D
--- satmarean
|
|
[Citat] [Citat] ma poate ajuta cineva la ex. 1c) cel cu suma matricelor?? |
prima data inmultzesti a*A si o sa ai matricea
a 2a -3a
2a 4a -6a
3a 6a -9a
apoi o sa o aduni cu matricea I3 si o sa obtzii
B(a)= a+1 2a -3a
2a 4a+1 -6a
3a 6a -9a+1
mai incolo:D am uitat cum se face inversa unei matrici cine ma ajuta?:D |
Nu ni se cere sa calculam inversa. Ca sa aratam ca o matrice este inversabila este suficient sa aratam ca determinantul este nenul. Ori determinantul acelei matrice este 1-4a (dupa ceva calcule; preferabil sa facut operatii cu linii sau coloane si apoi dezvoltat). Iar pentru a diferit de 1/4 avem intr-adevar det B(a)=1-4a nenul.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|