Autor |
Mesaj |
|
Postati aici orice intrebare legata de problemele din aceasta varianta.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
Va rog frumos,
am nevoie de putin ajutor la exercitiul 2.daca nu se poate putin explicate a,b si c...cel putin punctul c.
am rezolvat intr-un fel....dar e foarte aiurea.  (
--- Oana Dumitrascu
|
|
eu am facut.. la a.. am dat valori lui a si b si am vazut daca verifica ecuatia aia.. si am gasit a=1 b=0 si a=3 si b=2.. dar nu stiu daca asa se rezolva.. asa m-am gandit eu ca altfel nu vad cum.. si la b) am luat 2 matrice de forma lui M si le-am inmultit si am vazut ca is de aceeasi forma cu M.. dar nu stiu sgur daca asta trebuia sa demonstram.. im confused si la c) acum ma apuc  )
--- No matter how strong a puppet seemsm its only as strong as its weakest joint.
|
|
totusi la b cred ca trebuia calculat determinantul.. A1A2 sa vedem daca da tot 1..
--- No matter how strong a puppet seemsm its only as strong as its weakest joint.
|
|
[Citat] Va rog frumos,
am nevoie de putin ajutor la exercitiul 2.daca nu se poate putin explicate a,b si c...cel putin punctul c. |
Fie
Inversa sa este:
cu
al carei determinant este tot
Rezulta deci
|
|
Am si eu o intrebare va rog, dar la varianta dea noua.
Varianta 6 subiectul II este in totalitate scimbat.
S-a apucat cineva de el?
Ma intereseaza exercitiul 2.
--- Oana Dumitrascu
|
|
Am si eu o intrebare va rog, dar la varianta dea noua.
Varianta 6 subiectul II este in totalitate scimbat.
S-a apucat cineva de el?
Ma intereseaza exercitiul 2.
--- Oana Dumitrascu
|
|
2 a
se da matrice Ax , construiesti matricea Ay inlocuid x cu y, inmultesti cele doua matrici si se obtine acelasi tip de matrice numai in loc de x apare x+y =>AxAy=Ax+y
2 b
element neutru
AxAe=Ax=>Ax+e=Ax
=>x+e=x => e=0 => element neutru A0=I3
2c
f:Z->G, f(x)=Ax ca sa fie morfism de grupuri demonstram egalitatea
f(x+y)=f(x)f(y)
f(x+y)=Ax+y=AxAy=f(x)f(y)
deci f(x) este morfism intre grupurile (Z,+) si (G,.)
|