Autor |
Mesaj |
|
[Citat] [Citat] [Citat] 1 c) la punctul b) sums=9 si daca folosim regula signaturii de produs=produsul signaturilor, se obtine -1<> de 1(signatura lui e).
este corect rationamentul? |
Rationament corect! |
de ce e signatura lui e 1? permutarea e nu are 3 inversiuni? e vreo proprietate speciala? |
Permutarea e nu are nici o inversiune!
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
la problema 2 b),facem prin calcule? sau cum ne folosim de sbpct a) ? multumesc
--- gsntry,
|
|
La subiectul 2c mie imi da si a=2 si a=3 solutie si se precizeaza in enunt "valorile lui a"
--- lau
|
|
[Citat] La subiectul 2c mie imi da si a=2 si a=3 solutie si se precizeaza in enunt "valorile lui a" |
Verificati-va calculele! Substituiti in relatia gasita si veti vedea ca a=2 nu este solutie.
Acel plural "valorile" din enunt nu trebuie inteleasa ca trebuie neaparat sa gasiti mai multe solutii.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
[Citat] la problema 2 b),facem prin calcule? sau cum ne folosim de sbpct a) ? multumesc |
Subpunctul a) va fi folosit, dar nu vad cum putem evita calculele. Trebuie sa facem ridicarea la putere. Puteti doar simplifica rezultatele pe parcurs folosind punctul a).
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
[Citat] [Citat] la problema 2 b),facem prin calcule? sau cum ne folosim de sbpct a) ? multumesc |
Subpunctul a) va fi folosit, dar nu vad cum putem evita calculele. Trebuie sa facem ridicarea la putere. Puteti doar simplifica rezultatele pe parcurs folosind punctul a). |
Calculul nu e complicat. Scriem
unde
Ridicam la puterea a 5-a cu binomul lui Newton, observand ca in
(sau in
) avem
deoarece toate combinarile
se divid cu 5, deci modulo 5 sunt egale cu 0. Atunci
Dar
deci
Cum
rezulta
|
|
[Citat] [Citat] [Citat] la problema 2 b),facem prin calcule? sau cum ne folosim de sbpct a) ? multumesc |
Subpunctul a) va fi folosit, dar nu vad cum putem evita calculele. Trebuie sa facem ridicarea la putere. Puteti doar simplifica rezultatele pe parcurs folosind punctul a). |
Calculul nu e complicat. Scriem
unde
Ridicam la puterea a 5-a cu binomul lui Newton, observand ca in
(sau in
) avem
deoarece toate combinarile
se divid cu 5, deci modulo 5 sunt egale cu 0. Atunci
Dar
deci
Cum
rezulta
|