Autor |
Mesaj |
|
Ms fain si dak sti cum se face si ex4 iti raman dator cu o bere:P.
---
|
|
[Citat] Postati aici orice intrebare legata de problemele din aceasta varianta. |
ex. 4
Nu inteleg formularea intrebarii... nu am mai intalnit. Ce trebuie facut la exercitiu?
Va multumesc!
--- mai este pan' la bac...
|
|
[Citat] Ms fain si dak sti cum se face si ex4 iti raman dator cu o bere:P. |
stiu cum se face doar ca e mai complicat de scris insa incercam sa vedem poate intelegi ceva:D
deci...termenul general al unei dezvoltari (a+b)^n este T [/u]k+1[u]=combinari de n luate cate k inmultit cu a^(n-k) inmultit cu b^k pt orice k din [0,n],n fiind nr natural
in cazul de fata T [/u]3[u]=combinari de 6 luate cate 2 inmultit cu x^4 inmultit cu 1/x deci 120=6!*(x^2)/(2!*4!)=15X^2 rezulta ca x^2=8 deci x={radical din 8,-radical din 8} dar cum x>0 rezulta x=radical din 8...sper sa fi inteles
|
|
[Citat] [Citat] Ms fain si dak sti cum se face si ex4 iti raman dator cu o bere:P. |
stiu cum se face doar ca e mai complicat de scris insa incercam sa vedem poate intelegi ceva:D
deci...termenul general al unei dezvoltari (a+b)^n este T[/u]k+1 =combinari de n luate cate k inmultit cu a^(n-k) inmultit cu b^k pt orice k din [0,n],n fiind nr natural
in cazul de fata T[u]3 =combinari de 6 luate cate 2 inmultit cu x^4 inmultit cu 1/x deci 120=6!*(x^2)/(2!*4!)=15X^2 rezulta ca x^2=8 deci x={radical din 8,-radical din 8} dar cum x>0 rezulta x=radical din 8...sper sa fi inteles |
T[u][/u]k+1 k+1 ar trebui sa fie indice dar nu m-am prins cum se scrie aici ca indice :D
|
|
Merci,
la exercitiul 6 ne dai o idee?
--- mai este pan' la bac...
|
|
Trebuie sa iti dau o bere:P.Ms fain
---
|
|
[Citat] Merci,
la exercitiul 6 ne dai o idee? |
una dintre formulele de calculare a ariei unui triunghi oarecare e S=(a*b*sinC)/2 unde a=BC si b=AC
|
|
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|