Autor |
Mesaj |
|
[Citat] [Citat] :D o da.. m-am chinuit mult.. am facut pe acolo si cu z barat ) in fine.. pot sa zic ce rezultate mi-au dat? sa ma verifici daca am facut bine?
la 1) 1
2) A(3,7) si B(-1,3)
3) x= 1/2
4) 2/9
5) a=1
6) -rad5/5 .. asta nu imi place nu stiu daca am facut bine
|
la 4 ai facut gresit ... tu ai scris solutia pentru ca sa fie irational!
4)7/9 |
La 4. rezultatul corect este 2/9 (sunt doua numere rationale intre cele 9)
[Citat] Ps.Stie careva cum se schimba baza la un logaritm ....Deci din log baza 4 sa il fac logaritm baza 2 ca am uitat |
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
[Citat]
La 4. rezultatul corect este 2/9 (sunt doua numere rationale intre cele 9)
[Citat] Ps.Stie careva cum se schimba baza la un logaritm ....Deci din log baza 4 sa il fac logaritm baza 2 ca am uitat [/b] |
|
Multumesc mult ...
Ps .Rational -sa fie sub forma de fractie sau numar cu virgula (apartine Q)
Probabilitatea ca alegand un numar care sa fie rational ... este de 7/9 deoarece doua numere is irationale ...care nu pot fi scrise sub forma de fractie ...ori le incurc eu :|
--- Luam BAC-ul la sport ... pentru toate celelalte exista MASTERCARD )
Romana-oral si scris
Engleza-oral
Mate M2-scris
Biologie (9-10)-scris
Sport
|
|
[Citat] Ps .Rational -sa fie sub forma de fractie sau numar cu virgula (apartine Q)
Probabilitatea ca alegand un numar care sa fie rational ... este de 7/9 deoarece doua numere is irationale ...care nu pot fi scrise sub forma de fractie ...ori le incurc eu :| |
Probabilitatea este definita ca raportul dintre numarul de cazuri favorabile si cel al cazurilor posibile.
In cazul nostru avem doar 2 cazuri favorabile, deoarece doar 2 numere sunt RATIONALE :
si
Deci probabilitatea ceruta este
|
|
cum se face ex 2 ca nu lam inteles am facut f(x)=g(x) si mio dat x^2-2x-3=0 si x1=4 si x2=-1 cum ati aflat coordonatele pc de intersectie A(3,7) si B(-1,3)???
punctele de intersectie vor fi (x, f(x))? ?
|
|
[Citat] [Citat] ma ajuta si pe mine cineva la primul exercitiu va rog :| nu stiu ce sa fac cu solutiile lui z²+z+1=0 mi-a dat z1=-1/2+i/2sqrt3 si z2=-1/2-i/2sqrt3 |
Problema se abordeaza altfel. Inmultesti ecuatia cu z-1 si obtii:
(z-1)(z^2+z+1)=0 <=> z^3-1=0 <=>z^3=1 (am obtinut de fapt ca z este radacina de ordinul 3 a unitatii)
z^2007=(z^3)^669=1^669=1 => Re(z^2007)=1
|
De unde s-a scos z-1?:D K yo nu stiu.
---
|
|
Cum se face ex 5:D?Le egalez?
---
|
|
[Citat]
De unde s-a scos z-1?:D K yo nu stiu. |