Autor |
Mesaj |
|
Postati aici orice intrebare legata de problemele din aceasta varianta.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
la problema 3 ne cere doar un punct sau un interval,m-am contrazis cu o colega,se face cu coordonatele varfului sau c functia mai mare ca 0 si a mai mare ca 0?astept raspuns urgent
--- brebenela
|
|
[Citat] la problema 3 ne cere doar un punct sau un interval,m-am contrazis cu o colega,se face cu coordonatele varfului sau c functia mai mare ca 0 si a mai mare ca 0?astept raspuns urgent |
Valoarea maxima a functiei de gradul doi ax^2+bx+c este (4ac-b^2)/ in cazul in care a este negativ. Daca a este pozitiv sau zero, nu exista valoare maxima.
In cazul de fata obtinem ecuatia
cu radacina m=-2. Pentru aceasta valoare functia data are coeficientul dominant negativ, deci intr-adevar are maxim.
Raspuns: m=-2.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
multumesc,am avut dreptate,era o rezolvare pe alt site cu o inegalitate,deci sunt si rezolvari gresite
--- brebenela
|
|
[Citat] multumesc,am avut dreptate,era o rezolvare pe alt site cu o inegalitate,deci sunt si rezolvari gresite |
Banuiesc ca va referiti la aceasta rezolvare http://www.allinfo.ro/directory/scoala-romaneasca/matematica/rezolvare-subiecte-bac2008-matematia-m2%11subiectul-1-varianta-4.html
Intr-adevar este complet gresita ca rationament!
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
help  cine a rezolvat aceasta varianta sa fie dragutz/dragutza sa imi arate si mie pls
|
|
la ex. 3. am inteles cu a negativ/pozitiv. da mai departe cum e? pls ast raspuns
|
|
eu am rezolvat de la partea doar ex 1 a),b) si c) la a)
am facut determinant din xo y0 1
xA1 yA1 1 =0
xA2 Ya2 1
<=>determinant din 0 0 1
1 2 1 =0
2 4 1
|
|
Ralika posteaza aici problemele care nu stii sa le rezolvi
--- We can still be happy !
|
|