Autor |
Mesaj |
|
Postati aici orice intrebare legata de problemele din aceasta varianta.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
La problema 1 b) f(1/e) v-a dat punct de minim al functiei..si deci si marginea inferioara?
Eu m-am incurcat 1 pic la limitele din capete. In cazul de fata mai trebuiau calculate limitele din capete (0 si infinit) ?
|
|
2 c) am ajuns la faptul ca acea limita = lim (n->infinit ) integrala de la 0 la 1 din gn(x) dx , pt ca lim(n-> din integrala de la 0 la 1 din fn(x) e 0( din inegalitate ade la b). De aici m-am blocat.
|
|
[Citat] La problema 1 b) f(1/e) v-a dat punct de minim al functiei..si deci si marginea inferioara?
Eu m-am incurcat 1 pic la limitele din capete. In cazul de fata mai trebuiau calculate limitele din capete (0 si infinit) ? |
Acesta este unul din cele mai simple exercitii dintre toate variantele de bac. De exemplu f(x)>0 pentru orice x. Daca nu va place asa f(x)>-14, ptr orice x
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
[Citat] 2 c) am ajuns la faptul ca acea limita = lim (n->infinit ) integrala de la 0 la 1 din gn(x) dx , pt ca lim(n-> din integrala de la 0 la 1 din fn(x) e 0( din inegalitate ade la b). De aici m-am blocat. |
Observam ca g_n(x)=1/(1+x). Atunci
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
ln2 e rezultatul final , nu?
|
|
2b...cum demonstrez inegalitatea?
|
|
am inteles eu p-acolo cum se face cu ingralele pentru g_2 cu x^2,x^3 bla bla dar pe f_2 cum il integrez respectiv int(x^4/x+1)dx?
|
|
[Citat] 2b...cum demonstrez inegalitatea? |
Se integreaza inegalitatea
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
[Citat] am inteles eu p-acolo cum se face cu ingralele pentru g_2 cu x^2,x^3 bla bla dar pe f_2 cum il integrez respectiv int(x^4/x+1)dx?
|
Nu avem nevoie sa calculam acea integrala!
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
o rezolvare mai completa la 2b? nu pricep nimic
|