Autor |
Mesaj |
|
la problema 5) eu mam folosit de relatia xA+xC=xB+xD si yA+yC=yB+yD de unde rezulta coordonatele (-1,10):P
|
|
la 6) am folosit teorema sinusurilor si avem b/sinB=2R => b=radical 3
|
|
[Citat] la problema 5) eu mam folosit de relatia xA+xC=xB+xD si yA+yC=yB+yD de unde rezulta coordonatele (-1,10):P |
vreau sa stiu daca acaesta formula este buna;ast raspuns
--- sefulache sefulache
|
|
[Citat] [Citat] la problema 5) eu mam folosit de relatia xA+xC=xB+xD si yA+yC=yB+yD de unde rezulta coordonatele (-1,10):P |
vreau sa stiu daca acaesta formula este buna;ast raspuns |
In cazul problemei de fata, relatia este corecta si rezultatul este cel bun!
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
[Citat] da, merge si asa. dar AC o sa iasa sqrt 3. |
asa e...am mancat un 2 care se simplifica.....raspunsul e radical din 3...
|
|
Poate sunt eu putin blonda, dar la punctul 5, daca desenam axele si punem punctele alea acolo unde trebuie, diagonalele or sa fie AB si CD, nu AC si BD. Si deci, raspunsul va fi x=-3 si y=8. Nu?
--- young kitty in the big city
|
|
[Citat] Poate sunt eu putin blonda, dar la punctul 5, daca desenam axele si punem punctele alea acolo unde trebuie, diagonalele or sa fie AB si CD, nu AC si BD. Si deci, raspunsul va fi x=-3 si y=8. Nu? |
NU! si din desen iese tot D(-1;10) numai ca tu nu le pui unde trebuie
|
|
[Citat] Poate sunt eu putin blonda, dar la punctul 5, daca desenam axele si punem punctele alea acolo unde trebuie, diagonalele or sa fie AB si CD, nu AC si BD. Si deci, raspunsul va fi x=-3 si y=8. Nu? |
In enunt se pomeneste de paralelogramul ABCD. Aceasta inseamna ca laturile sunt AB, BC, CD, DA iar diagonale AC si BD.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
da, am rezolvat intre timp. mersi mult.
--- young kitty in the big city
|