Autor |
Mesaj |
|
Postati aici orice intrebare legata de problemele din aceasta varianta.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
Cum se face c de la exercitiu 2
|
|
pb1, pct. c)
det(x^2 + y^2) = det (X+iY)* det(X-iY)
dar, det (X+iY) = det (X-iY), rezulta
det^2(X+iY) = det (X^2 + Y^2);
Intrebarea este: cum demonstrez ca det (X+iY) este real ??? sau are cineva alta rezolvare??
@fhranke
xoy = (x-3)(y-3)+3
se demonstreaza prin inductie ca xoxoxox...x de n ori = (x-3)^n + 3, deci pt n=2008 x=5
|
|
http://pro-didactica.ro/forum/index.php?forumID=34&ID=9870
Aici gasesti raspunsul la intrebarea ta
Edit Admin al linkului: este preferabil sa fie pus intre [ url] si [ /url].
|
|
am si eu aceiasi intrebare..cum se face pct C de la exer.2 ?
|
|
Cum se face 1 punctu c? numi trece nicio idee...
|
|
[Citat] Cum se face 1 punctu c? numi trece nicio idee... |
Inainte sa intrebati incercati sa cititi ce au scris ceilalti. Cu doua mesaje mai sus exista un link catre rezolvarea exact a acestui punct.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
[Citat] am si eu aceiasi intrebare..cum se face pct C de la exer.2 ? |
Demonstrati prin inductie ca
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
la ex 1 a)...raspunsul e -15?
si la 2 b...sunt corecte urmatoarele solutii?
[Citat] sa se determine a,b a.i. intre inelele (Z, *, cerculet) si (Z,+,.) sa existe izomorfism de forma f:Z->Z f(x)=ax+b
pai...
f(x*y)=f(x)+ f(y)
f(x 'cerculet' y)= f(x) . f(y)
din prima avem f(x+y-3)=ax+b+ay+b
din a doua avem f(xy-3x-3y+12)=(ax+b)(ay+b)
si calculezi si trebuie sa iasa ca a=1 si b= -3 (solutia a=0 si b=0 nu e buna)
si functia e f(x)=x-3
si ramane sa demonstrezi bijectivitatea functiei si gata |
mie mi-a dat a=1 si b=-3/2
|