Bine ai venit guest
 
User:
Pass:

[Creare cont]
[Am uitat parola]
iBac = materialul ULTRACOMPLET de pregătire pentru bac la mate. Dacă vrei poţi.
Forum pro-didactica.ro  [Căutare în forum]

Forum » Cereri de rezolvări de probleme » Ajutorrrr rezolvare de probleme
[Subiect nou]   [Răspunde]
[1]
Autor Mesaj
Emii
Grup: membru
Mesaje: 1
08 Sep 2019, 19:56

[Trimite mesaj privat]

Ajutorrrr rezolvare de probleme    [Editează]  [Citează] 

1.Rezolvați aritmetic,denumiți metoda de rezolvare:
În 10 sticle încap 36 l de vin.Știind că sticlele au capacitățile de 3 l și respectiv 5 l, aflați câte sticle sunt de fiecare fel?

2.Rezolvați aritmetic problema și reformulați în limbaj cotidian: Suma a două numere este 83.Împărțind numărul mai mare la cel mai mic se obține câtul 3 și restul 7. Aflați numerele.

3.Miruna aranjează flori în vaze pentru petrecere. Dacă ar așeza câte 3 flori în fiecare vază, i-ar rămâne 14 flori. Dacă în aceleași vaze ar pune câte 7 flori,i-ar rămâne 2 vaze libere. Câte flori și câte vaze are Miruna la dispoziție?

4.La circ s-au adus spre vânzare 169 de baloane albe,verzi și roșii. S-au vândut baloane albe, verzi cu 5 mai mult decât dublul baloanelor albe și roșii cu 10 mai puțin decât triplul numărului de baloane verzi. Numerele baloanelor rămase din fiecare culoare sunt reprezentate prin numere consecutive impare și numărul baloanelor albe nevândute ,egal cu numărul baloanelor verzi vândute este cel mai mare dintre aceste numere impare.Câte baloane verzi au fost aduse pentru vânzare?


5. Simion a cumpărat scânduri de brad și de stejar cu masa totală de 128 kg. O scândură de brad cântărește cu 3kg mai putin decat scandura de stejar. Cate scânduri de fiecare fel a cumparat?


6. Rezolvati prin metoda falsei ipoteze: 100 de turisti ocupă la o cabana 32 de camere,unele cu 2 paturi,altele cu 5 paturi.Cate camere de fiecare fel s-au ocupat?


7. Suma dintre dublul unui nr. și triplul altui nr. este 370. Daca suma dintre încincintul primului nr. și înșeptitul celui de-al doilea nr. este 875,să se afle nr.

gauss
Grup: Administrator
Mesaje: 6933
08 Sep 2019, 19:56

[Trimite mesaj privat]


Rezolvam desigur scriind ecuatii pe care le rezolvam cu calculatorul, deoarece nu ati precizat nivelul exercitiilor, nici incercarile de a rezolva.

[Citat]
1. Rezolvați aritmetic, denumiți metoda de rezolvare:
În 10 sticle încap 36 l de vin. Știind că sticlele au capacitățile de 3 l și respectiv 5 l, aflați câte sticle sunt de fiecare fel?




[Citat]

2. Rezolvați aritmetic problema și reformulați în limbaj cotidian: Suma a două numere este 83. Împărțind numărul mai mare la cel mai mic se obține câtul 3 și restul 7. Aflați numerele.


Veti fi foarte mirat(a) poate sa aflati care este limbajul meu cotidian. Iata cum o cotesc / codesc eu in fiecare zi:



[Citat]

3. Miruna aranjează flori în vaze pentru petrecere. Dacă ar așeza câte 3 flori în fiecare vază, i-ar rămâne 14 flori. Dacă în aceleași vaze ar pune câte 7 flori, i-ar rămâne 2 vaze libere. Câte flori și câte vaze are Miruna la dispoziție?




[Citat]

4. La circ s-au adus spre vânzare 169 de baloane albe, verzi și roșii. S-au vândut baloane albe, verzi cu 5 mai mult decât dublul baloanelor albe și roșii cu 10 mai puțin decât triplul numărului de baloane verzi. Numerele baloanelor rămase din fiecare culoare sunt reprezentate prin numere consecutive impare și numărul baloanelor albe nevândute, egal cu numărul baloanelor verzi vândute este cel mai mare dintre aceste numere impare. Câte baloane verzi au fost aduse pentru vânzare?






[Citat]

5. Simion a cumpărat scânduri de brad și de stejar cu masa totală de 128 kg. O scândură de brad cântărește cu 3kg mai putin decat scandura de stejar. Cate scânduri de fiecare fel a cumparat?





[Citat]

6. Rezolvati prin metoda falsei ipoteze: 100 de turisti ocupă la o cabana 32 de camere, unele cu 2 paturi, altele cu 5 paturi. Cate camere de fiecare fel s-au ocupat?





[Citat]

7. Suma dintre dublul unui nr. și triplul altui nr. este 370. Daca suma dintre încincintul primului nr. și înșeptitul celui de-al doilea nr. este 875, să se afle nr.






---
df (gauss)
[1]


Legendă:  Access general  Conţine mesaje necitite  47495 membri, 58497 mesaje.
© 2007, 2008, 2009, 2010 Pro-Didactica.ρ