Bine ai venit guest
 
User:
Pass:

[Creare cont]
[Am uitat parola]
iBac = materialul ULTRACOMPLET de pregătire pentru bac la mate. Dacă vrei poţi.
Forum pro-didactica.ro  [Căutare în forum]

Forum » Varietăți matematice » Ghidul Internetului matematic romanesc, versiunea 0.9
[Subiect nou]   [Răspunde]
Autor Mesaj
Pitagora
Grup: Administrator
Mesaje: 4750
19 Aug 2010, 11:08

[Trimite mesaj privat]

Ghidul Internetului matematic romanesc, versiunea 0.9    [Editează]  [Citează] 

La scurt timp dupa aparitia ProDidactica.ro am inceput sa fim intrebati de catre unii vizitatori despre inexistenta noastra lista de legaturi/linkuri catre alte pagini de Internet si in plus am primit oferte de legaturi/linkuri reciproce din partea unor administratori de pagini legate de matematica. Unul dintre motivele pentru care nu avem o asemenea lista este ca in acest moment in Internetul romanesc exista foarte putine pagini cu continut matematic pe care sa le consideram demne de vizitat.

O intrebare naturala in mintea cititorului acestor randuri este :

Bine, dar atunci pentru ce publicati acest ghid?

Motivul principal este pentru a ajuta persoanele fara o pregatire matematica deosebita. Foarte multi elevi cautand pe google continut matematic romanesc ajung pe pseudo-situri cu continut matematic aproape vid si care au doar meritul ca sunt optimizate periodic pentru motoarele de cautare.

Stiu ca numarul contestatarilor ProDidactica se va multiplica in curand cu un factor supraunitar, dar sunt convins ca elevii doritori sa invete si sa inteleaga matematica vor gasi ghidul util.

Factorul principal avut in vedere in clasificarea siturilor listate este calitatea continutului matematic. Pentru aceasta prima versiune a ghidului nu am luat prea mult in consideratie calitatea tehnica a siturilor.

Am preferat sa publicam ghidul in aceasta forma pe Forumul ProDidactica pentru
a da dreptul la replica celor care nu sunt de acord cu noi. Stim ca ghidul nostru nu este complet (reveniti caci voi mai tot adauga zilele viitoare). De aceea, oricine doreste poate adauga drept raspuns la aceasta postare o pagina matematica pe care o considera demna de mentionat in ghid in sens pozitiv sau negativ.

Categoria "pentru olimpici"


Categoria "Merita sa le vizitati"


Categoria "Softwin"


Categoria "Magazin universal"
Gasiti aici: lectii, subiecte de examene, teze, borderouri de corectare, calculator de salarii, ordine ale ministrului educatiei, calendarul crestin ortodox si multe multe altele.


Categoria "Forumul meu personal de matematica"


Categoria "Dauneaza grav matematicii"

  • http://www.fmatem.moldnet.md Revista "Foaie Matematica". Este posibil ca revista ce apare pe hartie la Chisinau sa fie decenta. Varianta ei online insa publica orice i se trimite. Am deschis la intamplare articolul
    http://www.fmatem.moldnet.md/A new proof of Bertrand-varianta.pdf. Rar mi-a fost dat sa vad o dovada de impostura mai evidenta: observatia triviala

    este ambalata intr-o limba engleza stalcita drept cea mai simpla demonstratie a postulatului Bertrand.
  • http://mateinfo.ro/revista-mateinforo Sunteti profesor de matematica si doriti sa aveti articole publicate? Traduceti repede informatiile gasite pe wikipedia.org si alte cateva locuri pe Internet despre Euler (aveti grija sa nu-l confundati cu Fibonacci despre care au publicat deja) si trimiteti-le la Revista MateInfoRo. Nimeni nu le verifica (probabil nimeni nu le citeste), publicare garantata!
  • http://www.reprograph.ro/reviste/sfera/ Revista "Sfera" a fanclubului Florentin Smarandache.


Va urma


---
Pitagora,
Pro-Didactician


Legendă:  Access general  Conţine mesaje necitite  47499 membri, 58497 mesaje.
© 2007, 2008, 2009, 2010 Pro-Didactica.ρ