Bine ai venit guest
 
User:
Pass:

[Creare cont]
[Am uitat parola]
iBac = materialul ULTRACOMPLET de pregătire pentru bac la mate. Dacă vrei poţi.
Forum pro-didactica.ro  [Căutare în forum]

[Subiect nou]   [Răspunde]
Autor Mesaj
Kix
Grup: membru
Mesaje: 213
01 May 2007, 20:36

[Trimite mesaj privat]

M1-2    [Editează]  [Citează] 

Cititi cu atentie urmatoerele subpuncte dela M1-2: V24/IIIf, V26/III/f, V38/III/f, V40/III/d, V51/III/g, V64/III/d, V88/IIIf, V91/III/e si V92/III/f.
Veti constata ca tote aceste subpuncte contin acelasi implicatie:daca X este o matrice din M_n(C) si A.X=X.A atinci X are forma X=...(rezultatul difera dela caz la caz)
Am corectat nenumarate lucrari cu probleme de acest tip in care elevii pur si simplu inlocuiesc X in A.X=X.A costata ca are loc egalitatea si cu gandul ca au rezolvat problema trec maideparte la rezolvarea altor subpuncte. Aceasta "rezolvare" este complect gresita!!!
In loc de implicatie p=>q in aceasta "rezolvare" apare q=>plucru total diferit de cerinta problemelor amintite. Daca aceste probleme ar fi enuntate sub forma "daca si numai daca" atunci corectorii ar putea acorda 1 punct din cele 2 posibile. Dar cu "rezolvarea" prezentate mai sus riscati sa nu primiti nic un punct. (Eventual 0,5 cu bunavointa pentru consumnul de cerneala!)
Cititi rezolvarea dela Pro-didactica pentru V24 (poate intre timp va apare si o rectificare a greseli, greseala pentru care nu au nici o vina cei dela Pro-didactica, fiind vorba de o solutie preliminara si nu finale)si rezolvati oarecum asemanator si restul subpunctelor sus enumerate. Succes!


---
x


Legendă:  Access general  Conţine mesaje necitite  47501 membri, 58497 mesaje.
© 2007, 2008, 2009, 2010 Pro-Didactica.ρ